loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Nyttig «murstein» for ventilasjonsbransjen

Jan Erik Røine / 2015-08-17 12:24:46

Hør Sturla Ingebrigtsen fortelle om den nylanserte fagboken «Ventilasjonsteknikk Del 1».

«Ventilasjonsteknikk» har fungert som et oppslagsverk for hele ventilasjonsbransjen i Norge siden den ble utgitt første gang i 1973. Den gang ble boken skrevet av sivilingeniør Leif I. Stensaas, og den ble revidert sist gang i 1999.

Ny forfatter

Boken gis nå ut på nytt med Sturla Ingebrigtsen, fagmann i ventilasjon, som forfatter.

– Nytt i boka er det som har foregått av forskning siden Leif Stensaas sin bok ble skrevet på begynnelsen av 70-tallet, sier han.

Her kan du høre forfatteren selv fortelle om boken:

Bokas oppbygging

Siden bokas omfang har økt vil innholdet nå bli publisert i to utgaver: «Ventilasjonsteknikk Del 1» lanseres nå og «Ventilasjonsteknikk Del 2» vil bli ferdig i 2016.

Første del av boken har følgende kapitler: Introduksjon til ventilasjonsfaget, Inneklima, Fuktig luft, Varmeoverføring, Strømningsteknisk grunnlag, Luftmengdebehov, Hovedtypene av ventilasjonssystemer og Luftstrømninger i rom.

Kapitlene i Del 2 vil være: Lyd og lyddemping i ventilasjonsanlegg, Energibruk til viftedrift, oppvarming og kjøling, Behovsstyrt ventilasjon, Kanaler, Brannsikring av ventilasjonsanlegg og Innregulering og overlevering av anlegg.

Fargekoder

I innledningen av boken finner man en kort beskrivelse av hvert kapittel. Og hvert kapittel har en egen fargekode slik at boken skal være oversiktlig og lett å slå opp i.

– Boken er et godt verktøy for de som skal jobbe med og utdanne seg innen ventilasjon og inneklima, sier Ingebrigtsen.

Digital utgave

«Ventilasjonsteknikk Del 1» kommer til å være ferdig digitalisert og tilgjengelig i Kompetansebiblioteket innen et par måneder. Den digitale utgaven kan leses på nettet eller lastes ned som en app til nettbrett eller telefon.

Papir- og digitalversjonen av boka selges i nettbutikken til Skarland Press: VVSkunnskap.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee