loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
- Mange er skeptiske til å ventilere med overtemperatur. Skeptikerne har påstått at dette er prøvd før og at det vil medføre dårlig inneklima, sier prosjektleder Kari Thunshelle i Sintef Byggforsk. Foto: Synnøve Prytz Berset.

Oppvarming via tilluft. Er det mulig?

Jan Erik Røine / 2016-01-27 21:07:56

Ja, mener Sintef Byggforsk. Med rette forutsetninger ja, sier fagdirektør ventilasjon Sturla Ingebrigtsen i GK.

Forskningsprosjektet ForKlima har konkludert med at bygg med svært lavt energibehov kan klare seg med oppvarming via ventilasjonsluften.

– Forutsetningen er at du må velge god isolasjon, gode vinduer og god ventil, sier prosjektleder Kari Thunshelle i Sintef Byggforsk.

Torsdag 4. februar kommer Thunshelle til Oslo gruppe i VVS-Foreningen sitt frokostseminar hos Multiconsult på Skøyen i Oslo. Seminaret ble fulltegnet på rekordtid. Oslo gruppe satte derfor opp et ekstra frokostseminar 18.februar. Men også dette er fulltegnet.

Slik blir lagt merke til.

– Frokostmøtet i regi av VVS-foreningen ble fylt opp i omtrent samme tempo som påmeldingen til et Birken-renn, skriver fagdirektør ventilasjon i GK, Sturla Ingebrigtsen i sin fagblogg hvor han også beskriver hvilke forutsetninger som må være på plass før en velger å varme bygget med luft.

Oppvarming via tilluft har vært benyttet i Miljøhuset GK siden 2012. Resultater fra målinger og funn forskningsprosjektet ForKlima gjorde i Miljøhuset GK, vil Thunshelle presentere på frokostseminaret 4.februar.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee