loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Her skal Lindab levere ny inneklimaløsning

Jan Erik Røine / 2015-08-19 07:03:00

Den første virkelig store leveransen går til et høyreist, rundt bygg i Sverige.

Før sommeren har Lindab oppstart på leveranse av sin nye kjølebaffel, Solus. Leveransen er knyttet til prosjektet «Runda Huset» i Munksjöstaden i Jønkøping.

Dette er den første virkelig store leveransen av Lindabs nyutviklede inneklimaløsning.

Vil oppnå jevn temperatur i hele bygget

Solus er en helt ny type kjølebaffel som bygger på gjenvinning av varmeenergien i byggets vannkrets gjennom at energi flyttes fra kalde til varme rom,alt ut ifra det faktiske behovet. Gjennom å kombinere Solus med fornybar energi kan store energigevinster realiseres.

Kjølebaffelen skal gi opptil 45 prosent lavere kjøleenergiforbruk, i tillegg til enklere installasjon og mindre vedlikehold.

– Kontorbygget stiller med sine store glassflater høye krav til inneklimaløsningen. Vi ønsker å oppnå jevn temperatur i hele bygget gjennom hele døgnet, og skape et godt miljø for våre leietakere, forklarer Gunnar Järvhammar fra byggherren Tolust.

– Vi ser Solus som en veldig spennende løsning, og noe som helt klart representerer fremtiden for inneklimasystemer, tilføyer han.

– Tror dette vil bli lagt merke til

– Sammen med konsulenten og installatøren FS-Service har vi kunnet presentere en ny type inneklimaløsning for byggeieren som virkelig oppfyller deres krav på en tilfredsstillende måte, forteller Martin Haglund, ansvarlig selger hos Lindab.

– Gjennom denne løsningen skaper vi verdi for hele kjeden av involverte aktører, fra konsulent og installatør til eier og leietakere, tilføyer han.

Leveransen består av cirka 600 Solus-kjølebafler, et komplett kanalsystem for hele bygget, samt VAV-løsningen Pascal for enkelte etasjer.

– Det kjennes veldig positivt at den første store ordren for Solus nå er i havn i Skandinavia. Dette tror vi vil bli lagt merke til blant byggherrer og konsulenter, også i Norge. Vi har stor tro på denne løsningen som kombinerer energieffektivitet, enkel installasjon og minimalt med vedlikehold. Med Solus-systemet er det alltid kun nettobehovet man må tilføre bygget: Enten kjøling eller varme. Dette gir mange sterke kundefordeler, forteller Dag Thomsen, ansvarlig for Lindabs vannbårne løsninger i Norge.

Dette er Lindab Solus

Solus er Lindabs nye temperaturutjevnende kjølebaffelsystem som skaper stabil temperatur i alle rommene i bygget. Den stabile temperaturen skapes ved at Solus-systemet gjenbruker varmeenergien i byggets vannkrets og flytter energi fra kalde til varme rom – alt etter det faktiske behovet. Ved at returvannet fra byggets ulike soner blandes, kan det tempererte vannet og energien resirkuleres istedenfor stadig å måtte kjøles ned eller varmes opp, slik det fungerer ved tradisjonelle systemer.

«Den viktigste funksjonen i Solus er energiutjevning, men kanskje enda viktigere er evnen systemet har til å oppfylle markedets krav til fremtidens energieffektive inneklimaløsninger,» skriver Lindab i en pressemelding.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse