loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Håndverker Lofthus har fått i oppdrag å sjekke en taklekkasje. Han blir enig med huseieren at det er på tide å legge om taket. Men, hva sier han til kunde og hva legger han inn i pristilbudet sitt? (Foto: Lavenergiprogrammet)

Foreslå etterisolering av tak

Jan Erik Røine / 2015-11-23 08:37:44

– Det er samtidig med andre takarbeider at det virkelig lønner seg for en huseier å etterisolere, sier Christine Molland Karlsen i Lavenergiprogrammet.

For håndverkere som er på befaring hos huseier er det smart å foreslå etterisolering av det nye taket, råder Molland Karlsen. Dette er fordi regningen ikke blir så mye større om man etterisolerer samtidig som taket legges om.

Etterisoleringen medfører både lavere strømregning og bedre komfort i huset.

– Det er samtidig med andre takarbeider at det virkelig lønner seg for en huseier å etterisolere. Mye av jobben er allerede gjort og selve etterisoleringen koster relativt lite ekstra.  Derfor er det viktig at håndverkere gir råd om fordelene ved etterisolering sammen med oppgraderingen av taket på huset. Det er jo veldig dumt om huseieren først etter at det nye taket er lagt forstår at etterisolering hadde vært lurt, sier Christine Molland Karlsen i Lavenergiprogrammet på deres nettsider.

Sparer tid og ressurser

Regnestykket til Lavenergiprogrammet viser at en huseier som velger å etterisolere samtidig som han legger om taket vil få nærmest halv pris på selve etterisoleringen.

Prisestimatet viser at etterisolering som gir en u-verdi på 0,09 vil koste i størrelsesorden 350 til 450 kroner per m² tak. Tilsvarende har Lavenergiprogrammet regnet ut at det vil koste mellom 900 og 1100 kroner per m² tak dersom taket allerede er lagt.

Kostnadsestimat

Til å regne ut priseksemplene har Lavenergiprogrammet brukt et vanlig hus fra 1908-tallet. Eksempelhus. I eksempelhuset koster det huseieren mellom 30 000 og 35 000 kroner ekstra om han etterisolerer i forbindelse med andre utbedringer av taket. Dersom kunden ønsker å etterisolere etter at taket er lagt på nytt kan det derimot bli meget kostbart, faktisk opp mot 100 000 kroner.

Vinn-vinn

– Ved å overbevise huseieren om viktigheten av og lønnsomheten ved å etterisolere i sammenheng med andre utbedringer, gir det altså håndverkeren et oppdrag som kan bety opp til 35 000 kroner mer i inntjening. Samtidig sparer det kunden for fremtidige og mer kostbare utbedringer. Kunden vil som regel ha gode faglige råd, sier Karlsen.

På lavenergiprogrammet.no kan du finne en oversikt over smarte energiløsninger håndverkere kan foreslå ved helt vanlige utvendige og innvendige oppdrag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse