loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VEKST: Bjørnulf Hannevold (til venstre) i Bryn Byggklima leder en entreprisedivisjon som er dobbelt så stor som for fem år siden. John Harald Ebbesen er fersk markedssjef i divisjonen.
VEKST: Bjørnulf Hannevold (til venstre) i Bryn Byggklima leder en entreprisedivisjon som er dobbelt så stor som for fem år siden. John Harald Ebbesen er fersk markedssjef i divisjonen.

Bryn Byggklima vokser i rekordfart

Georg Mathisen / 2017-06-12 13:13:57

– Det er flere av konkurrentene våre i ventilasjonsbransjen som vokser, men vi har vokst betydelig mer enn markedet, sier divisjonssjef Bjørnulf Hannevold i Bryn Byggklima.

De har ansatt mange nye de siste årene.

– Ja, vi har vært og er inne i en bra vekstperiode. Strategiplanen vår legger opp til solid vekst også de neste fem årene, sier Hannevold.

UTVIKLING: Nye medarbeidere kommer til Bryn Byggklima for å utvikle seg videre. Terje Holmberg (til venstre) har nettopp ansatt Terje Hegstad.UTVIKLING: Nye medarbeidere kommer til Bryn Byggklima for å utvikle seg videre. Terje Holmberg (til venstre) har nettopp ansatt Terje Hegstad.

For fem år siden var de 125 ansatte og hadde en omsetning på 300 millioner kroner. Nå er de 165, og omsetningen kommer opp i 500 millioner kroner og antall ansatte i over 180 før året er omme.

Lønnsom vekst

– Vi ønsker en lønnsom vekst og en fornuftig veksttakt. Vi har også noen nye, spennende stillingskategorier på blokka fremover, også, men skal kanskje ikke vokse i samme tempo. I hvert fall ikke i ikke-produserende stillinger. Ellers er vi alltid åpne for dyktige prosjektledere, teknikere og montører, understreker Bjørnulf Hannevold.

I en periode der mange jakter på de flinkeste folkene, krever det mye å vokse.

– Vi har lykkes på rekrutteringssiden i større grad enn tidligere, mener Hannevold.

– Vi får stadig positive signaler om at Bryn anses som en attraktiv arbeidsgiver. Jeg tror vi har et ganske godt navn ute i bransjen som en seriøs og ordentlig aktør, og vi er også blitt mer synlige de siste årene. Samtidig åpner veksten for nye, spennende muligheter både internt og eksternt.

Ny markedssjef

John Harald Ebbesen er blant eksemplene på at Bryn Byggklima utvider. Han har nettopp begynt i den nye stillingen som markedssjef i entreprisedivisjonen.

– Når vi vokser, ser vi et økt behov for en slik stilling, sier Hannevold, som forklarer at «markedssjef» kanskje ikke er den mest åpenbare stillingsbetegnelsen:

– Det vi var ute etter, var høy teknisk kompetanse på å finne og selge inn gode tekniske løsninger og håndtere store prosjekter i en oppstartsfase. Med andre ord en tung teknisk stilling, ikke en som går rundt og gir bort kulepenner.

– En attraktiv arbeidsgiver, sier Ebbesen.

Han har arbeidet hos Bryn Byggklima tidligere. De siste seks årene har han vært prosjektleder og rådgiver i Norconsult.

– Jeg oppfatter at vi vokser sunt og har riktig strategi i bunn for videre vekst, sier den ferske markedssjefen.

Amibisjoner i ettermarkedet

To etasjer under Hannevold og Ebbesen sitter en annen divisjonssjef med en annen nyansatt. Terje Holmberg er sjef for ettermarkedsdivisjonen. Navnebror Terje Hegstad har flyttet fra Multiconsult og begynt i ny jobb som senior prosjektleder på renluftavdelingen.

– Vi har i mange år hatt landets største og ledende fagmiljø på renluft. Nå skal dette utnyttes til å ta større grep om renluftprosjektmarkedet, sier Holmberg.

De siste årene er det først og fremst entreprisedivisjonen som har vokst. Nå er ambisjonene store for ettermarked og service. Ettermarkedsdivisjonen skal doble omsetningen fra i år til 2022.

– Vi har hatt en veldig endring på alle avdelinger, sier Terje Holmberg og beskriver en servicemodell med planlegging som er digitalisert, en hverdag for teknikerne som er blitt mye mer forutsigbar og rapportering som blir raskere og mer nøyaktig.

– Vi får henvendelser fra folk som ønsker å begynne hos oss fordi de ser at det kan bli en spennende reise og fordi de føler at de ikke får utviklet seg der de er. Skal vi bli mer foretrukket av eksisterende og nye kunder, må vi bli mer tverrfaglige. Da må teknikere hos oss også ha mulighet til å utvikle seg faglig, konstaterer Holmberg.

Kamp om folkene

Haaland Klima og Ingeniørfirmaet Theodor Qviller er to andre eksempler på at det er kamp om flinke folk.

– Vi bemanner opp på flere avdelinger. Nå har vi akkurat fått tak i en ny prosjektleder som vi trenger på grunn av økt ordreinngang, forteller daglig leder Thomas Haaland i Haaland Klima.

Det er ikke alltid lett å få tak i prosjektledere og ingeniører. Haaland bruker kontaktnettverk og sosiale medier for å få det til.

– Det er vanskelig å få tak i bra folk. Særlig kombinasjonen salg og teknikk er vrien, istemmer administrerende direktør Jens Frydenlund hos Qviller.

– Det har alltid vært vanskelig. Vi har funnet gode folk, men det er alltid litt jobb å få tak i dem. Nå umiddelbart søker vi etter to nye personer, forteller Frydenlund.

Overtar Trondheim Luftteknikk

1. januar i år overtok Bryn Byggklima Trondheim Luftteknikk AS.

Planen er at Trondheim Luftteknikk fusjoneres inn i Bryn Byggklima 1.januar 2018.Trondheim Luftteknikk ble etablert i 1981 og har siden starten hatt hoveddelen av sin virksomhet i Trøndelag. De er en veldrevet enhet med stabil bemanning og styrke innen totalentrepriser. Firmaet har i dag 16 ansatte og ledes av Kjell Hekkelstrand. Omsetningen i 2016 var 43,1 millioner kroner og driftsresultatet 0,6 millioner.

 

Ett svar til “Bryn Byggklima vokser i rekordfart”

  1. Maria sier:

    Jeg synes at kommentaren om kulepenner fra Hannevold vitner om at han har et nedsettende syn på kollegaer som driver med salgsarbeid ute hos kunder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse