loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Senkveld med Knut Olav

Jan Erik Røine / 2015-10-27 12:03:49

Et nasjonalt forbud mot fossil oljefyring er varslet fra 2020. Knut Olav Knudsen i VVS-foreningen satte av en høstkveld for å informere rådville huseiere som har en oljefyr hjemme.

For å hjelpe alle de som snart må gå over fra fossil oljefyring til noe annet, men ikke aner hva som lønner seg og hvilke støtteordninger som finnes, arrangerte Reinertsen på vegne av Oslo kommune en tema-kveld i Olav Vs gate onsdag 14. oktober.
Her kunne huseiere lære mer om hvilke alternativer som passer for den enkelte, få informasjon om støtteordninger og treffe en rekke utstyrsleverandører.

– Intensjonen er å gi tilhørerne kjøpskompetanse og tips til hvor de kan begynne og hvilken støtte de kan få. Dette er en hjelp til alle de som har en oljefyr hjemme, sier Knut Olav Knudsen, fagsjef i VVS foreningen.

 

Usikre

Ingrid Sandvei og Ragnhild Hoffmann har tatt turen til Olav Vs gate denne kvelden.
– Fordi det blir forbud mot fossil oljefyring snart og vi er usikre på hva vi skal bytte med. Vi skal få alle svarene i dag, sier Ingrid Sandvei, som fant ut om arrangementet i en informasjonsbrosjyre som var vedlagt de kommunale avgiftene.
– Jeg har radiatorer i dag og er veldig usikker på hva jeg skal bytte til nå som oljefyren må ut. Jeg er veldig glad i varmen fra radiatorene, sier hun.

Mange løsninger

Det mange lurer på er hvor mye skal man investere i når man skal slutte med fossil oljefyring og gå over til noe annet?
Det er mange løsninger å velge i: bioolje, strøm, vedfyring og pellets, luft/luft-varmepumpe, luft/vann varmepumpe, luft/væske varmepumpe, solvarme, jordvarme og bergvarme.

Knudsen påpeker at salgsbrosjyrene til de ulike varmepumpetypene lover mye, men det er viktig å være bevisst på at besparelsen avhenger av hvordan hele varmeanlegget fungerer. Og dermed har han kommet frem til sitt viktigste budskap denne kvelden:
– Rørleggeren er det viktigste valget du tar når du skal velge ny varmepumpe, det er avgjørende, sier han.

Ikke vent for lenge

Hans siste poeng denne kvelden er at folk ikke bør vente så lenge med å skifte ut den fossile oljefyringen at alle gjør det samtidig, for da blir det vanskelig å få tak i de gode håndverkerne.
– I første omgang anbefaler jeg dere å få noen til å komme på befaring og gi noen råd. Spør gjerne to-tre stykker, det er alltid lurt.
21. oktober arrangerer Reinertsen, på vegne av Oslo kommune, temakveld for borettslag som står ovenfor samme utfordring. Arrangementet vil foregå samme sted, Olav Vs gate 4, 18:00-21:00.

Les hele saken i neste utgave av Norsk VVS.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse