loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Unil skal legge solceller på taket på lagerbygningen på Våler (Foto: Norgesgruppe)

Unil bygger gigantisk solcelleanlegg

/ 2016-05-06 09:05:02

8000 kvm solceller skal dekke lageret til Unil i Våler. Lageret, som ferdigstilles i løpet av 2016, skal dekke 25 prosent av byggets energibehov.

NorgesGruppen etablerer, gjennom datterselskapet Unil, et anlegg som skal produsere over 1 GWh i året. Satsingen skjer i samarbeid med Storebrand Asset Management som eier bygget. Solcelleprosjektet har en total kostnad på 23 millioner kroner, og anlegget leveres av FUSen.

– I desember 2015 stod det utvidede importanlegget i Våler ferdig. Nå skal vi kle tak og vegger med solcellepaneler som skal gi oss fornybar energi. Dette er i tråd med NorgesGruppens ambisiøse miljøsatsing, sier Jarle Kjelingtveit, Supply Chain Manager i Unil.

Bærekraftige ambisjoner

Satsingen på solcellepaneler er et tiltakene som skal bidra til at NorgesGruppen oppnår sin ambisjon om å bli bærekraftig og klimanøytral. Vindkraft og fornybart drivstoff er andre viktige tiltak.

Monteringen av solcellepanelene er planlagt til mai 2016, mens prosjektet skal ferdigstilles november 2016. Samlet areal for panelene vil være ca. 8 000 kvm.

Tidligere har NorgesGruppen bygget 2 500 kvm med solceller på ASKOs lager i Vestby, og 4 500 kvm hos ASKO Agder, og nå 8 000 kvm på Unils lager i Våler. Neste steg blir å utvide solcelleanlegget på Vestby til 10 000 kvm.

Solid støtte fra Enova

På Våler har man også hatt fokus på energisparende tiltak i form av byggetekniske løsninger. Det er kombinasjonen av disse energiløsningene som gjør at Enova har valgt å investere 11,4 millioner kroner i prosjektet.

– Unil har valgt flere innovative og energieffektive løsninger som bidrar til at det utvidete anlegget bruker langt mindre energi enn det ellers ville ha gjort, og solcelleanlegget inngår i en god helhet. Med dette prosjektet bygger Unil for fremtidens lavutslippssamfunn, sier fungerende markedssjef for yrkesbygg i Enova, Magni Fossbakken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee