loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Her forklarer salgssjef Johan Börjesson i Purmo hvordan deres flunkende nye lavtemperaturradiator Belize E2 fungerer til fagsjef i VVS-foreningen, Knut-Olav Knudsen, under Nordbygg 2016. (Foto: David Zijdemans)

Radiator og vifte i ett

Synnøve Prytz Berset / 2016-04-26 09:20:50

Purmo har lansert kombinasjonsløsningen Belize E2 som gir vanlig varme som en radiator til du trenger mer effekt, da starter viften.

Lavtemperaturradiatoren Belize E2 tar i bruk den innovative E2-teknikken som innebærer at den kan automatisk veksle mellom statisk og dynamisk funksjon. Statisk funksjon innebærer at vifteradiatoren Belize E2 fungerer som en tradisjonell radiator, imens dynamisk drift innebærer at de innebygde viftene aktiveres, noe som forbedrer varmeavgivningen.

– Belize E2 er kombinert med en viftekonvektor, for å øke effekten. Kombinasjonsløsningen kan gi opptil 70 prosent mer effekt enn en tradisjonell radiator, og er svært stillegående, sier salgssjef i Purmo, Johan Börjesson.

Vifte på kalde dager

– Fordelen med denne er at den gir vanlig varme som en radiator til du trenger mer effekt, da starter viften. Den brukes til vanlig som radiator, men de kaldeste dagene skrus viften på, forklarer Börjesson, og legger til:

– Den kan også brukes sammen med en varmepumpe for eksempel, så kan du senke temperaturen og får bedre COP.

Purmo_hall_nett

Et helt nytt produkt

Belize E2 er ennå ikke lansert i Norge, men ifølge Börjesson kan den bli svært aktuell her til lands, ikke minst for de som bor i villaer og boliger hvor man ønsker høyere effekt av en radiator i lavtemperatursystem.

– Det er en aktuell løsning for de som bor i villaer og for eksempel skal skifte ut oljefyren med varmepumpeanlegg og nye radiatorer, sier han.

Løsningen åpner også for at man kan installere færre radiatorer ettersom disse har større effekt enn tradisjonelle radiatorer.

Belize E2 kommer i fargene svart og hvit og er leveranseklare i september 2016.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse