loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FÅR BESØK: Oslo-borgere som har en oljefyr i kjelleren skal få hjelp og informasjon om hvilke alternativer de har når de ikke lenger kan fyre med fossil olje. Foto: Kjartan Aarbø.

Oslo kommune lanserer oljefyrpatrulje

Jan Erik Røine / 2016-06-23 21:00:34

Oslo bystyre har vedtatt å opprette en egen patrulje som skal gå på hjemmebesøk til oslofolk som ønsker å finne alternativer til oljefyren.

– Dette er jo en hjelpepatrulje, dette er folk som skal kunne komme hjem til deg og se på din situasjon i ditt hus, og dermed også gi deg bistand og råd i hvordan du kan bytte til et nytt alternativ, sier Venstres Hallstein Bjercke til NRK Østlandssendingen.

Les også: – Utfasing av fossil olje går for tregt

Det var Bjercke som sto bak forslaget som Oslo bystyre vedtok onsdag.

– En gammel mann eller en gammel kone i et gammelt hus kan ha vanskelig for å sette seg inn i ny teknologi, og sette seg inn i hva alternativene er. Dette skal kommunen nå hjelpe deg med.

For å finne frem til osloborgere som har et oljefyringsanlegg stående, skal patruljen bruke kommunens eget oljetankregister.

– Genial beslutning

Fagsjef Knut Olav Knudsen i VVS-foreningen roser initiativet til Oslo kommune.

– Det er en genial beslutning. Det er et skrikende behov fra kunder som ønsker å få en befaring fra noen som ikke bare skal selge noe, noen som evner å gi råd fra det helt enkle systemet til det mest avanserte, sier Knudsen til Norsk VVS.

I sin jobb som fagsjef i VVS-foreningen har Knudsen mye kontakt med huseiere. Han har selv vært på over hundre befaringer og deltar som foredragsholder når kommuner inviterer forbrukere til temakvelder om utfasing av fossil oljefyring.

Behov for informasjon

– Noen ønsker å skifte ut alt til fordel for bergvarmeanlegg, andre vil fase over til biofyringsolje eller fyre det vannbårne anlegget med el. Det er et økende behov ute blant befolkningen om å få vite hvilke muligheter man har. Det kommer stadig flere på våre temakvelder, nå sist i Ski møtte 120 huseiere opp, forteller han.

Mange av de som kommer på temakveldene er pensjonister med store villaer som har behov for en pedagogisk fremstilling om mulighetene ved utskifting, ifølge Knudsen.

Fornuftige råd

– Noen har satt seg godt inn i det, mens andre er helt på scratch. Spesielt har jeg omsorg for eldre damer som er alene og som må klare dette selv. De har ingen forutsetning for å kunne noe om dette. En typisk bergvarmeinstallasjon i Oslo koster cirka 250 000 kroner. Trekker man fra støtten fra Enova så er man på 200 000. Da ønsker folk fornuftige råd, begrunner Knudsen.

– Derfor er det også viktig at patruljen gir kundene bred og balansert informasjon. De som vil ha pellets skal få råd om det. Man må huske å spørre om hva kundene vil ha og om de ønsker å investere eller ikke, understreker fagsjef Knut-Olav Knudsen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse