loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
180 standardpaneler er montert på taket av Miljøhuset GK. (Foto: GK)

Miljøhuset GK får solceller på taket

/ 2016-05-26 12:52:46

– Dette gir oss førstehåndserfaring og innsikt i hvordan solcelleanlegg fungerer i praksis i moderne kontorbygg, sier direktør Teknologi og marked Bjørn-Osvald Skandsen i GK inneklima.

Siden Miljøhuset GK åpnet i 2012 har det vært et av de mest energieffektive kontorbyggene her i landet. Når det nå blir utstyrt med solceller på takket, spisses miljøprofilen til bygget ytterligere.

Høster erfaring

GK har flere grunner til å montere solcellepanel på Miljøhuset: Den ene er selvfølgelig miljøgevinsten. Men i tillegg ønsker de å tilegne seg erfaring med solenergi som etter hvert kan komme kundene deres til gode.

– Vi er klar over at dette ikke vil være en økonomisk lønnsom investering på kort sikt, men sol er hyppig omtalt i samfunnsdebatten for tiden og blir trolig å se på flere anbudsforespørsler i årene som kommer. Da vi bygget Miljøhuset GK, valgte vi å bruke «hyllevarer» tilgjengelig for alle satt sammen på en smart måte, og det samme gjelder for solcellene som nå er montert, forklarer direktør teknologi og marked i GK Inneklima, Bjørn-Osvald Skandsen, i en pressemelding.

Bruker strømmen selv

180 standardpaneler er nå montert på taket til Miljøhuset GK.

– Strømmen som produseres sendes rett inn på hovedtavla og brukes som vanlig, sier Skandsen.

Selv om Miljøhuset GK i utgangspunktet er svært energieffektivt, blir det foreløpig ikke et plusshus.

– I teorien kan det være overproduksjon midt på sommeren og da vil strømmen selges tilbake til Hafslund. Estimert årsproduksjon er snaut 40 000 kWh, så vi vil med andre ord benytte all produsert strøm selv, sier Skandsen.

GK Byggautomasjon kobler systemet opp mot SD-anlegget, og GK Elektro står for koblingen mellom solcelleanlegget og hovedtavla. Anlegget skal etter planen være i drift i begynnelsen av juni.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse