loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Solenergidagen 2016 arrangeres 12. mai i Oslo. Her er bilde av et solcelleanlegg fra låvetaket på Minne Gård. (Foto: Solel)

Lær mer om solenergi

/ 2016-04-18 07:27:55

Klimaendringer og global oppvarming krever store omlegginger av det globale energisystemet. Her kan solenergien spille en nøkkelrolle, og under årets Solenergidag 12. mai i Oslo kan du blant annet få vite mer om hvorfor vi bør øke bruken av solenergi.

Denne dagen vil to av Norges mest kjente formidlere av klimakunnskap, Jørgen Randers, professor i klimastrategi ved Handelshøyskolen BI, og Bjørn Samset, klimaforsker ved CICERO Senter for klimaforskning, snakke om status for klimaet, fremtidsscenarier og solenergiens rolle i det grønne skiftet.

To av Norges største eiendomsaktører, Statsbygg og Asko (NorgesGruppen), har ambisiøse miljøstrategier som har munnet ut i blant annet satsing på solenergi. Frode Meinich, eiendomsdirektør i Statsbygg, og André Tangerud, administrerende direktør i Asko Øst, kommer til Solenergidagen 2016 for å fortelle om ferdigstilte og planlagte prosjekter, og hva de ser på som viktig fremover for å øke bruken av solenergi i norske næringsbygg.

– Vi setter også fokus på Norges første borettslag med solceller, de nye energikravene i TEK, hybride solceller/solfangere, og lagring av solvarme og solstrøm, forteller generalsekretær i Norsk solenergiforening, Ragnhild Bjelland-Hanley.

Denne dagen kommer også prisen for Årets solstråle til å deles ut. Fjorårets vinner var Oslo kommune, som mottok prisen for sin innsats for å fremme bruken av solenergi gjennom solenergikampanjen #oslosola, som gir 40 % støtte til installering av solceller.

Solenergidagen 2016 arrangeres av Norsk solenergiforening 12 mai i Ingeniørenes hus i Oslo. Meld deg på og les mer om arrangementet her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee