loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
KJØLEGIGANT: FrioNordicas fusjon med Kuldeteknisk skaper en ny gruppe med en omsetning på over en kvart milliard i året. Fra venstre: Anders Høifødt i Perfect Temperature Group, Ketil Røberg og Per Johansen i FrioNordica.
KJØLEGIGANT: FrioNordicas fusjon med Kuldeteknisk skaper en ny gruppe med en omsetning på over en kvart milliard i året. Fra venstre: Anders Høifødt i Perfect Temperature Group, Ketil Røberg og Per Johansen i FrioNordica.

Kuldeteknisk og FrioNordica fusjonerer

/ 2018-08-21 13:46:48

Perfect Temperature Group AS (PTG) kjøper FrioNordica og kombinerer eierskapet til dette selskapet og Kuldeteknisk i en ny gruppe.

FrioNordica er en ledende produsent av kjølesystemer, og har hovedkontor og produksjonsanlegg i Malmefjorden nord for Molde, med en filial i Grimstad og et datterselskap i Chile. Selskapet omsatte for 106 millioner kroner i 2017.

Tromsø-baserte Kuldeteknisk AS er det ledende servicevirksomheten for kjøleanlegg i Nord-Norge, og er en betydelig leverandør av kjøle- og fryseløsninger for landbasert industri og maritim sektor. Regnskapet for 2017 viser en omsetning på 146 millioner kroner.

SAMLER KREFTENE: Anders Høifødt i PTG (til venstre), gründerne Per R. Samuelsen og Per Johansen i FrioNordica, og Frode Berg, teknisk leder og en av gründerne i Kuldeteknisk.SAMLER KREFTENE: Anders Høifødt i PTG (til venstre), gründerne Per R. Samuelsen og Per Johansen i FrioNordica, og Frode Berg, teknisk leder og en av gründerne i Kuldeteknisk.

Skreddersydd portefølje

– FrioNordica og Kuldeteknisk tilbyr sammen en komplett produktportefølje skreddersydd for et stadig voksende internasjonalt sjømatmarked, sier partner Anders Høifødt i Nord Kapitalforvaltning, som er hovedaksjonær i PTG.

– Med FrioNordica får vi en klarere tilstedeværelse i Vest-Norge og vil styrke vår posisjon internasjonalt. Vi bygger også et ledende utviklingsteam som kan skape morgendagens løsninger for sjømatindustrien.

Miljøvennlig og effektiv

PTG eier allerede Kuldeteknisk, en av Norges største kjølefirmaer. Tidligere i år ble PTG også medeier av Kjøleservice Helgeland AS og etablerte Kuldeteknisk Vest AS i Bergen.

– Verdens befolkning vokser, og behovet for sunt protein driver et stadig varmere sjømatmarked, sier Høifødt.

– Det skaper en økende etterspørsel etter effektive kjøle- og fryseløsninger både på land og til sjøs. Sammen med FrioNordica blir vi en komplett og uavhengig leverandør med fokus på miljøvennlige løsninger.

Kuldeteknisk er kjent for sitt innovative SeaCool kjølevannssystem (RSW) og SuperFreeze-løsning.

Med Frionordicas RSW-enheter på opptil 2.500 kW, varmepumper og Finsam issystemer, dekker PTG et komplett utvalg av kjøle-, frysings- og varmepumpeprodukter.

Internasjonal etterspørsel

FrioNordica har en sterk posisjon innen sjømat i Norge, Sør-Amerika og Europa:

– Det vil bidra til å styrke internasjonalisering av PTG. Vi vil ha løsninger for både store og små installasjoner på disse markedene, samt et stort servicenettverk i Norge og utlandet.

Internasjonalt står kyst- og havgående fiskeflåte overfor store oppgraderinger, hvor kjøle- og fryseteknologi vil være avgjørende for å bevare fiskekvaliteten. Akvakultursektoren vokster kraftig, men trenger nye teknologiske løsninger for håndtere fiskevelferd, helse og kvalitet for å bygge videre kapasitet.

– Dette åpner muligheter for kjøle- og varmeteknologi, forklarer Høifødt.

Satser mer penger

Noen av aksjonærene i FrioNordica reinvesterer og blir aksjonærer i PTG. Det inkluderer stifterne Per Johansen og Per R. Samuelsen.

– Vi gleder oss til å bli en del av et jevnt stort spesialmiljø og å bidra til videre vekst for PTG, sier konsernsjef Ketil Røberg i FrioNordica.

Pareto Securities har støttet FrioNordica-eiere i forbindelse med salg av selskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee