loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Her er solfangeren på vei mot toppen

Jan Erik Røine / 2015-08-18 07:53:34

Lær hvordan du enkelt kan montere solfangere på taket.

I augustutgaven vår, som kommer til abonnentene 21. august, kan du lese en stor fagartikkel om montering av solfangeranlegg.

Saken er skrevet av David Zijdemans (fagdirektør i Skarland Press) og Knut Olav Knudsen (fagsjef i VVS-foreningen), som trinn for trinn – både i tekst og bilder – viser hvordan «to praktisk anlagte amatører» gikk frem for å montere plane solfangere på et hustak i Oslo.

Følg prosessen fra start til mål

«Solfangere omgjør solenergi til varme ved å varme opp en sirkulerende væske. Varmen brukes vanligvis til oppvarming av tappevann, men det er også vanlig å bruke den til romvarme via eksempelvis vannbåren gulvvarme. En solfanger omgjør typisk 60-80 prosent av solenergien til varme, mens solcellepaneler som produserer elektrisitet, omgjør kun 12-15 prosent av energien til strøm,» skriver Zijdemans og Knudsen innledningsvis.

Saken har en lineær fremstilling, med en rekke bilder som gjør det enkelt å følge prosessen fra start til mål. Det første bildet viser hvordan stativet ble montert på gressplenen, et annet viser det første inngrepet i taket (fjerning av takstein). Og et tredje illustrerer hvordan krokene skal skrus fast i lektene, senere etterfulgt av et bilde som viser selve monteringen av solfangerne.

Saken har totalt 20 bilder, alle med gode, forklarende bildetekster som gjør at dette blir relativt lett forståelig for de fleste.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee