loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Styreleder Martin Forsén i European Heat Pump Association. Foto: Jan Erik Røine.

Lav oljepris bremser varmepumpe-vekst

Jan Erik Røine / 2016-03-08 21:47:00

Styreleder Martin Forsén i European Heat Pump Association mener politikerne må bli tøffere.

– Salget av varmepumper i Europa har stått mer eller mindre stille siden 2008. Framveksten av de fleste fornybare teknikker er helt avhengig av prisen på fossilt brensel og fremfor alt prisen på råolje. Den lave råoljeprisen er grunnen til at vi har stått stille i Europa i mange år. Vi må ha tøffe politikere som våger å frikoble markedet for fornybar energi, sa styreleder Martin Forsén i den europeiske varmepumpeforeningen da han åpnet Varmepumpekonferansen 2016 tirsdag.

Men helt svart er det ikke. Tross lav oljepris og manglende salgsvekst – det selges fortsatt godt med varmepumper i Europa.

– Trenden i Europa går mot luftvarmepumper, salget av bergvarmepumper går ned, bortsett fra i Norden. Frankrike er det største markedet. Den franske markedet driver også fram markedet for varmepumper som produserer varmt tappevann. Det er et marked som kommer til å vokse kraftig, tror Forsén.

– Teknikken går også fremover, vi får nye og bedre materialer og det igjen fører til at vi vil få enda mer effektive varmepumper fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse