loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Konsernsjef Mads Nipper i Grundfos.

Grundfos øker inntjeningen

Jan Erik Røine / 2016-03-08 22:11:46

Selv om det globale pumpemarked stort sett står stille har Grundfos-konsernet hatt moderat salgsvekst og økt inntjening i 2015.

Resultatet før skatt og renter er på 2,0 milliarder DKK mot 861 millioner DKK i 2014. Samtidig nådde konsernet et resultat etter skatt på 1,45 milliarder DKK mot 503 millioner i 2014.

Konsernets omsetning steg til 24,8 milliarder, som i danske kroner utgjør en salgsvekst på 5 prosent i forhold til 2014. Salgsveksten i danske kroner påvirkes positivt av valutakursstigninger på en rekke sentrale valutaer, skriver Grundfos i en pressemelding.

Ved inngangen til 2015 var konsernledelsens ambisjoner klare: Vis en markant forbedring i inntjeningen, fasthold den globale markedsandelen og få en god start på implementeringen av den nye 2020 konsernstrategien.

– Vår inntjening og cash-flow er vesentlig forbedret ved at vi blant annet har fokusert og prioritert bedre. Vi fastholder eller vinner markedsandeler på viktige strategiske markeder. Og konsernstrategien med fokus på kjerneforretningen og styrking av kunderelasjonene virker, sier konsernsjef Mads Nipper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee