loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Tilskudd for bedre inneklima

Jan Erik Røine / 2015-10-27 09:23:51

I Statsbudsjettet foreslås et engangstilskudd på 500 millioner kroner til vedlikehold og rehabilitering av skoler og omsorgsbygg i kommunene.

VKE er svært positiv til at Regjeringen legger opp til en bedring av inneklimaet i skolene.

– Vi har hatt et sterkt fokus på den nærmest skandaløse situasjonen når det gjelder inneklima i skolene. Nå legger Regjeringen opp til en unik mulighet til å gjøre noe med dette. Denne sjansen bør hverken kommunene eller bransjen la gå fra seg. Dette er både miljøpolitikk, utdanningspolitikk og helsepolitikk, uttaler Foreningen for Ventilasjon, Kulde og Energi (VKE) i en pressemelding.

 

Enøk-skattefradrag

Det har vært jobbet lenge for å få på plass en skattefradragsordning for energieffektivisering, og endelig ser det ut til at ordningen etableres. Regjeringen foreslår nemlig at støtteutbetalinger tilknyttet Enovas enøk-ordning for husholdninger kan utbetales i form av skattefradrag dersom husholdningene ønsker det.

– Vi er naturligvis positive til at skattefradraget nå endelig kommer, men vi kan ikke se at dette i praksis vil innebære en økt satsing på energieffektivisering. Regjeringen har nemlig ikke satt av ekstra bevilgninger til dette formålet i budsjettet.  Enova- tilskuddet videreføres med de tiltak som ligger inne, skriver NVE videre.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse