loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Taktskifte for hovedstaden

Jan Erik Røine / 2015-10-27 11:55:24

Det nye rødgrønne byrådet vil gjøre tøffe valg til fordel for miljø og trygg luft.

Valgresultatet i Oslo har dannet grunnlag for et nytt politisk flertall. Etter tre uker med forhandlinger på Østmarkseteren presenterer Arbeiderpartiet, Miljøpartiet De Grønne og Sosialistisk venstreparti den politiske plattformen for Oslos nye byråd.
– Det er en historisk dag. Vi er stolte over å kunne presentere et taktskifte for hovedstaden. Sammen skal vi gjøre Oslo til en grønnere og mer rettferdig by med plass til alle, sier forhandlingslederne fra Oslo Ap, Oslo SV og Oslo MDG på Østmarkseteren, i en pressemelding.

 

En ny retning

Oslo skal vokse med nesten 200.000 innbyggere de neste 20 årene.
– Den veksten må vi planlegge for nå. Vi skal ta Oslo i en annen retning der folk får leve grønnere liv, sier påtroppende byrådsleder Raymond Johansen.

Johansen mener Oslo må vise vei for Norge og Europa i arbeidet med å bli en bærekraftig storby.
– Klimatiltak er ikke noe som skal gjennomføres et annet sted, til en annen tid, og av noen andre. Kommunen selv må ta ansvar og ta i bruk alle virkemidlene den har.

Fossilfri by

MDGs førstekandidat Lan Marie Nguyen Berg følger opp med viktigheten av å løse klimakrisen.
– Vi har få år på oss til å redusere klimautslippene og unngå farlige klimaendringer. Vi er veldig fornøyde med å gå inn i et byråd som vil gjøre Oslo til en fossilfri by på fjorten år.

Marianne Borgen, forhandlingsleder for SV, er også svært fornøyd med miljøprofilen.
– Byrådet vil levere kraftfulle svar på hvordan Oslo kan være med å løse klimakrisen, og gjøre tøffe valg til fordel for miljø og trygg luft.

Bolig og byutvikling

Oslos største byutviklingsoppgave er å sørge for nok boliger til en økende befolkning og samtidig redusere de sosiale ulikhetene i byen. I dag mangler det 20 000 boliger i Oslo.
– Vi vil sørge for et taktskifte for boligbyggingen. Det må reguleres atskillig mer, og det må sikres et tilstrekkelig antall byggeklare tomter, sier Johansen.
Johansen presiserer at planlegging av kollektivtransport og boligutbygging må ses i sammenheng.

Borgen sier at taktskifte for boligbyggingen er viktig for at Oslo ikke skal bli en by hvor kun de med sterkest økonomi har råd til å bo.
– Det skal være variasjon i boligtyper og størrelser slik at mennesker med ulik bakgrunn kan bo over hele byen, og vi skal planlegge for lekeplasser, skoler og barnehager i nærmiljøet.

Grønn byutvikling

Nguyen Berg er opptatt av at det nye byrådet vil gi innbyggerne byrommet tilbake.
– Det nye byrådet vil aktivt gi plassen i byen tilbake til fotgjengere, syklister og kollektivreisende, skape gode og levende byrom, og redusere biltrafikken betydelig. Dette er moderne, grønn byutvikling, avslutter hun.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse