loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Statsbudsjettet gir økte utslipp

Jan Erik Røine / 2015-10-27 14:10:51

Regjeringen skriver i nasjonalbudsjettet 2016 at med dagens virkemiddelbruk anslås utslippene av klimagasser å øke til 54,9 millioner tonn i 2020. I 2014 var utslippene av klimagasser 53,8 millioner tonn.

Klimaforliket fra 2012 sier at utslippene av klimagasser skal være maksimalt 47 millioner tonn i 2020. Regjeringen sier i Sundvollen-erklæringen at de vil føre en offensiv klimapolitikk og forsterke klimaforliket, skriver Norsk Varmepumpeforening i en pressemelding.
– Vi er overrasket over at regjeringen kort tid før klimatoppmøtet i Paris legger frem et budsjett som legger opp til økte utslipp av klimagasser i Norge frem mot 2020 stikk i strid med klimaforliket, sier Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening.

Har deltatt i høringer

NOVAP har deltatt i høringer på Stortinget hvor de har gitt sine innspill til statsbudsjettet for 2016. I innspillene har de vektlagt at de er positive til Enovas støtteordninger og styrkningen av Enova i budsjettet.
– For å fase ut oljefyring i byggsektoren innen 2020 er det imidlertid svært viktig med økt avgift på fossil fyringsolje. I forslaget fra regjeringen er det kun foreslått en inflasjonsjustering av CO2-avgift og mineraloljeavgift, sier Hagemoen.

Et virkningsfullt klimatiltak

Å fase ut bruken av fossil energi til oppvarming i byggsektoren er et både enkelt, virkningsfullt og politisk ukontroversielt klimatiltak, og et klart flertall på Stortinget har gått inn for å få på plass et forbud mot fossil fyringsolje fra 2020.
– Vi håper Venstre og KrF i forhandlingene med regjeringen lykkes i å få et mer klimavennlig budsjett for 2016, avslutter Mytting Hagemoen.

Kilde: Statsbudsjettet

Kilde: Statsbudsjettet

 

Les mer om nasjonalbudsjettet 2016 her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse