loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
- Vi ser med glede at mye av våre innspill fra høringen er tatt til rette, og at de mest problematiske deler av høringsforslaget er korrigert, sier seksjonsleder Bygningsfysikk, Inneklima og Energi hos Erichsen & Horgen, Arnkell Petersen. (foto: Norsk VVS)

- Har ikke fulgt med i timen

Synnøve Prytz Berset / 2015-11-20 11:54:12

– Jeg oppfatter at DiBK ikke har fulgt med i timen her, og dette kommer vi til å slite med flere år fremover, sier Arnkell Petersen i Erichsen & Horgen.

Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) har utarbeidet nye energikrav i bygg på vegne av Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD). I går offentliggjorde KMD de nye og skjerpede kravene til nybygg.

– Vi ser med glede at mye av våre innspill fra høringen er tatt til rette, og at de mest problematiske deler av høringsforslaget er korrigert, sier seksjonsleder Bygningsfysikk, Inneklima og Energi hos Erichsen & Horgen, Arnkell Petersen.

Ikke uventet

Men ifølge Petersen er det uheldig, men ikke uventet, at DiBK henviser spesifikt til netto energibehov som definert i NS 3031:2014 i stedet for den kommende NS 3031:2015.

– Dette er sært merkelig, idet det er i utgangspunktet svært lite endringer på netto energibehov i den foreliggende NS 3031:2015. Kun noen mindre korrigeringer som vil bidra til å gjøre dette beregningspunkt mer robust, spesifisering av luftmengder, SFP-definering og varierte inndataprofiler slik vi får bedre respons av termisk masse osv. Innenfor netto grensen har vi først og fremst korrigert svakheter fra den foreliggende standard, og gjort den mer klar. Dermed er 2015 versjonen en klargjøring og forenkling av den foreliggende standard, i alle fall innenfor netto grensen. Det er først når det kommer til energiforsyning at det er gjort store endringer, men denne delen benytter TEK uansett ikke, sier Petersen.

Mer helhetlig fokus

Han understreker at det er behov for den nye standarden på plass og i bruk, slik at vi får bedre helhetlige løsninger, og da særlig at fokus økes på energiforsyningsløsninger.

– Dette må til hvis vi skal kunne møte målene om kontinuerlig reduksjon i virkelig energibruk og miljøbelastning fra våre bygg, sier Pettersen, og legger til:

– Jeg oppfatter at DiBK ikke har hengt med i timen her, og dette kommer vi til å slite med flere år fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse