loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Ingen støtte fra VVS-bransjen

Jan Erik Røine / 2015-08-18 13:07:32

At strømmen skal inn i varmen igjen, møter null støtte fra VVS-siden.

I VVS-bransjen er det ingen som støtter myndighetenes forslag om å avvikle krav til begrensning av elektrisitetsbruk til oppvarming. Det kommer frem etter en grundig gjennomgang av nesten 200 høringssvar i TEK15-saken.

Les hovedsaken her:

http://norskvvs.no/article/20150619/NYHETER/150619983/1046&ExpNodes=1003

Alt fra bransjeforeninger til konsulenter og produsenter

Før høringsfristen gikk ut 18. mai kom det inn en rekke høringssvar fra VVS-bransjen. Alt fra bransjeforeninger, konsulenter og grossister til produsenter, rørleggerfirmaer og fjernvarmeaktører.

Alle var enige om at det er en dårlig idé å friskmelde strømmen igjen og avvikle reguleringen av direktevirkende elektrisitet.

– Bransjen er delt i spørsmålet om beregningspunktet skal være levert (60 %) eller netto med begrensinger til direkteverkende elektrisitetsoppvarming (40 %), sier David Zijdemans, fagdirektør i Skarland Press.

I bygg-bransjen ser vi den samme enigheten om å ha levert energi som beregningspunkt som i VVS-bransjen (60 %), men det er delte meninger omkring begrensning til direktevirkende elektrisitetsoppvarming.

I elektrobransjen er det bred enighet, i tråd med høringsforslaget, om fritt å kunne bruke elektrisitet til oppvarming – og at beregningspunktet skal være netto energi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse