loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GJØR DET RIKTIG: SINTEF Byggforsk anbefaler bruk av Byggdetaljer 552.326 for god innregulering av behovsstyrt ventilasjon
GJØR DET RIKTIG: SINTEF Byggforsk anbefaler bruk av Byggdetaljer 552.326 for god innregulering av behovsstyrt ventilasjon

Byggforsk: Bruk riktige henvisninger

/ 2018-01-23 12:38:17

Mange bruker feil henvisninger i anbuds- og tilbudsdokumenter for innregulering av ventilasjonsanlegg. SINTEF Byggforsk gir deg her fasiten.

Av Mads Mysen, Kari Thunshelle og Ida Lund Segtnan, SINTEF Byggforsk

God innregulering er en forutsetning for riktig luftfordeling i ventilasjonsanlegg.

Ikke brukt på flere tiår

Vi registrerer at mange fortsatt henviser til NBI-anvisninger (16-1 til 16-10) i anbuds- og tilbudsdokumenter for innregulering av ventilasjonsanlegg. Problemet er at disse anvisningene ikke har eksistert på flere tiår.

For å få riktig innregulering av behovsstyrte ventilasjonsanlegg anbefaler vi å henvise til Byggforskserien og anvisningen Byggdetaljer 552.326 Behovsstyrt ventilasjon (DCV). Innregulering og dokumentasjon av anleggsfunksjon.

Andre relevante anvisninger i Byggforskserien å henvise til er:

  • 552.323 Behovsstyrt ventilasjon (DCV). Prinsipper
  • 552.324 Behovsstyrt ventilasjon (DCV). Krav ved innkjøp og kontroll ved overlevering
  • 552.325 Behovsstyrt ventilasjon (DCV). Systemløsninger og regulering

 

Må måle riktig

For innregulering av manuelle reguleringsspjeld etter proporsjonalmetoden anbefaler vi å henvise til vedlegg C i SINTEF FAG 11 Behovsstyrt ventilasjon, DCV – krav og overlevering –  Veileder for et energioptimalt og velfungerende anlegg.

Korrekt måling av luftmengder i et ventilasjonsanlegg er en forutsetning for god innregulering. Her er det viktig å kreve bruk av fellesnordiske målemetoder som beskrevet i Johansson, P. og A. Svensson. Metoder för mätning av luftflöden i ventilationsinstallationer, Stockholm: Formas, 2007.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse