loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Nullutslippsbygg i Larvik – et pilotbygg i forskningssenteret ZEB (Foto: SINTEF Byggforsk)

ZEB-rapport: Hva er et nullutslippsbygg?

/ 2016-08-24 13:47:13

I en ny rapport forklarer forskningssenteret Zero Emission Buildings hvordan de definerer et nullutslippsbygg.

Rapporten viser hvordan man skal beregne og dokumentere klimagassutslipp gjennom hele livsløpet til bygget – fra produksjon av materialer, transport og oppføring til bruk og avhending. I to eksempler blir det også vist hvordan utslipp er beregnet og dokumenter i pilotbygg i ZEB.

Nyttig veiledning

– Rapporten er nyttig som en veiledning for rådgivere og arkitekter som arbeider med prosjekter med mål om å minimere klimagassutslipp fra bygg. Den er også nyttig for byggherrer som vil sette høye ambisjonsnivå for sine prosjekter, sier arbeidspakkeleder i ZEB og professor ved NTNU, Inger Andresen, i en pressemelding.

I henhold til revidert EU-direktiv for energibruk i bygninger (EPBD Recast) skal alle nye bygg være nesten-nullutslippsbygg fra 2020. Rapporten vil dermed være et viktig grunnlag i arbeidet med fremtidige forskrifter.

Pilotprosjekter

Selv om metodene og prinsippene som beskrives er basert på europeiske standarder for energibruk og klimagassutslipp, vil de i ZEB-rapporten være tilpasset norsk virkelighet og regelverk.

Studien er også basert på erfaringer fra ni pilotprosjekter med nullutslippsbygg i Norge som er under planlegging, bygging eller er ferdigstilt.

Last ned rapporten her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee