loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Vant tung pris for nyskapende miljøteknologi

Jan Erik Røine / 2015-08-20 11:44:13

Free Energy Innovation AS fikk nylig det synlige beviset på at de vant ENERGY GLOBE Award for nyskapende miljøteknologi.

Med utgangspunkt i at den samlede solinnstrålningen på jordkloden i løpet av 1 time tilsvarer hele verdens energiforbruk i et helt år ,stilte Free Energy spørsmålet: Hvorfor har det ikke blitt installert mer solvarmesystem?

«Med fokus på maksimalt energiutbytte fra solen hele året, har Free Energy Innovation AS utviklet HYSS- Hybrid Solar System. Hybrid står for en integrert kombinasjon av solvarmesystem og den nye generasjonens varmepumper,» skriver selskapet i en pressemelding.

Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge og Norges Forskningsråd.

Derfor vant selskapet prisen

Energy Globe Award ble grunnlagt I 1999 av den Østerikske energi pionéeren Wolfgang Neumann, og er i dag regnes som en av de mest prestisjefylte miljøprisene.

Juryens begrunnelse for tildelingen av Nasjonal ENERGY GLOBE AWARD er gjort på bakgrunn av en installasjon i Sverige:

”Termisk solenergis effektivitet er 3-4 ganger høyere enn for tradisjonelle solceller. Allikevel har ikke utviklingen av termiske solfangere hatt den utviklingen man kunne forvente. Dette års nasjonale vinner av ENERGY GLOBE Award i Sverige har utviklet et unikt hybrid solsystem som kombinerer solindustrien med varmeindustrien som ivaretar et byggs krav til varmtvann og oppvarming uten komplementære varmekilder.”

Prisoverrekkelsen ble utdelt av handelsråd Albrecht Zimburg fra den Østerikske ambassade i Sverige, og fant sted i Teknobyen Innovasjonssenter i Trondheim (12. mai).

Tilstede var ledelsen og styret i Free Energy Innovation AS og representanter fra Innovasjon Norge, sammen med personer som har bidratt til realiseringen av HYSS- systemet.

Maksimal utnyttelse av solenergien

Free Energys misjon er å bidra til en verden med mer bærekraftig miljø og reduserte energikostnader i bygninger, ved maksimal utnyttelse av solenergi. Videre er Free Energys visjon å tilby solbaserte energisystemer som kan levere all den energien som bygninger behøver.

«HYSS har oppnådd svært gode måletall i kundeinstallasjoner og yter det dobbelte av hva en konvensjonell væske til vann bergvarmepumpe gjør,» skriver selskapet i en pressemelding.

HYSS-systemet selges gjennom salgskanaler i Norge, Sverige og Danmark.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee