loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Omsorgsbygg og Bellona samarbeider om fossilfrie byggeplasser.

Samarbeider for å kutte utslipp

/ 2016-01-14 07:46:46

Omsorgsbygg har inngått samarbeidsavtale med Bellona for å kutte utslipp fra byggeaktivitet.

Omsorgsbygg Oslo KF og Bellona har inngått en treårig samarbeidsavtale, hvor reduksjon av utslipp fra byggeplasser er et av hovedområdene i avtalen.

Har fjernet oljefyring

En fjerdedel av transportutslippene i Oslo kommer fra anleggsdrift. Oslo er Europas raskest voksende by og byggeaktiviteten vil øke.

Omsorgsbygg skal blant annet bygge flere sykehjem, barnehager og brannstasjoner. De er allerede i gang og har fjernet oljefyring fra alle sine bygg.

– Vi var også de første som tok i bruk solkraft på byggeplass, noe vi vil gjøre mer av. Vi vil også gå videre med å fjerne andre utslippskilder fra nye byggeprosjekter. Samarbeidet med Bellona er viktig og gir oss faglig tyngde til å gjøre gode valg, sier adm.dir i Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, i en pressemelding.

Vil eliminere fossile utslipp

Bellona har en visjon om at de fossile utslippene i byggsektoren elimineres.

– Fremtidens byggeplass er ren, stille og elektrisk. Nå gleder vi oss til å gå i front for fossilfrie anleggsplasser sammen med Omsorgsbygg. Omsorgsbygg er allerede en ambisiøs byggherre og vi har stor tro på at de vil kunne bevege markedet, sier Bellona-leder Frederic Hauge.

Les saken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse