loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
OSLOS RESERVEVANN: Holsfjorden skal bli Oslos reservevannsforsyning. Holsfjorden er Tyrifjordens sørøstre del.
OSLOS RESERVEVANN: Holsfjorden skal bli Oslos reservevannsforsyning. Holsfjorden er Tyrifjordens sørøstre del.

Ny vannreserve til 8,5 milliarder kroner

Arne Kongsnes / 2017-06-12 14:59:45

Holsfjorden i Tyrifjorden er anbefalt som Oslos nye reservevannforsyning med en prislapp på 8,5 milliarder kroner. Multiconsult skal bidra i prosjektet.

Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune har tildelt Multiconsult en kontrakt på om lag 20 millioner kroner for å utvikle en teknisk gjennomføringsstudie, inkludert en plan for en ny vannforsyning til Oslo.

I prosjektet ligger inntaksarrangement ved Holsfjorden, råvannstunell mellom Holsfjorden og Oslo, nytt vannbehandlingsanlegg, ny rentvannstunell til sentrale Oslo, samt overføring av vann fra Maridalsvannet til det nye vannbehandlingsanlegget, som skal lokaliseres i Oslo vest.

Anerkjennelse

– Kontrakten er en viktig milepæl for oss og anerkjenner den solide fagkompetansen Multiconsult besitter innen vann og miljø i Norge. Vi ser fram til arbeidet med forprosjektet og de spennende oppgavene som ligger i prosjektet, sier Sigmund Tøien, markedssjef for Vann & Miljø i Multiconsult.

Vann- og avløpsetaten har anbefalt Holsfjorden som den nye reservevannskilden for Oslo kommune.

Kan bli flere oppdrag

Kontrakten inkluderer opsjoner for ekstra arbeid når første fase er fullført. Opsjonene gjelder utarbeidelse av konkurransegrunnlag og oppfølging i byggetiden i fasen etter at forprosjektet er avsluttet.

Første fase vil begynne i 2017 og fortsette gjennom 2018.

Oslo er Europas raskest voksende by og prognosene tilsier fortsatt kraftig vekst.

Ifølge vann- og avløpsetaten er Oslos vannforsyning er i meget stor grad avhengig av Maridalsvannet og Oset vannbehandlingsanlegg, som forsyner byen med 90 prosent av drikkevannet.

Dette gjør at vannforsyningen er meget sårbar for hendelser som kan gjøre kilden uegnet eller som setter behandlingsanlegget ut av drift.

Ferdig i 2028

Målet med å etablere en ny reservevannforsyning er å sikre at Oslos vannforsyning vil gi tilstrekkelige mengder drikkevann til innbyggerne også ved svikt i vitale deler i vannforsyningssystemet.

Mattilsynet i Oslo har pålagt Oslo kommune å ha på plass en ny vannkilde innen 1. januar 2028.

Vann- og avløpsetaten opplyser at prosjektet er gjennomgått av ekstern kvalitetssikrer, som anbefaler en kostnadsramme 8,53 milliarder kroner basert på dagens prisnivå.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee