loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VARME TANKER: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj (til høyre) går sammen med Hafslund Varme og konserndirektør Eirik Folkvord Tandberg i arbeidet med energiomleggingen.
VARME TANKER: Obos-sjef Daniel Kjørberg Siraj (til høyre) går sammen med Hafslund Varme og konserndirektør Eirik Folkvord Tandberg i arbeidet med energiomleggingen.

Satser stort på solceller

/ 2017-06-09 10:35:46

Obos satser på grønn energi. I sommer installeres et av Norges største solcelleanlegg fordelt på tre kjøpesentre, en helseinstitusjon og to kontorbygg i Oslo.

Obos Forretningsbygg har signert kontrakt med Hafslund Varme som skal levere og installere Obos sine første solceller i løpet av sommeren. Målet er at solcelleanleggene er i drift i løpet av høsten 2017.

Tredje største i Norge

Til sammen vil de seks byggene produsere 1.000.000 kWh fornybar solstrøm i året og dekke 7.400 kvadratmeter tak. Produksjonen av solstrøm tilsvarer energiforbruket til over 90 gjennomsnittlige Oslo-leiligheter og betyr at installasjonen totalt blir den tredje største i Norge.

— Dette er et viktig ledd i Obos sin satsing på grønn og bærekraftig energi. Vi har satt oss et ambisiøst mål om å være selvforsynt med bærekraftig energi innen 2021. I tillegg til en allerede større satsing innen vannkraft ruller vi med dette nå også ut solceller i stor skala, sier Daniel Kjørberg Siraj, konsernsjef i Obos.

Tilpasset norsk klima

Det var Hafslund Varme som vant oppdraget da de leverte et solid tilbud og kunne vise til god gjennomføringsevne. Samlet er kontrakten Oslos hittil største leveranse innen installasjon av solceller på næringsbygg.

—Hafslund Varme leverte et tilbud som ivaretok våre ønsker på en god måte. De har lagt opp til en løsning tilpasset norsk klima som produserer maksimalt med strøm, selv ved dårlige lysforhold, sier Daniel Kjørberg Siraj.

Pilot

– Vi er takknemlige for tilliten Obos viser oss med denne avtalen. Dette er et svært spennende prosjekt og et viktig ledd i utviklingen av fleksible energiløsninger som tilfredsstiller kundens ønsker og behov, sier Eirik F. Tandberg, konserndirektør for Hafslund Varme.

Denne installasjonen er et pilotprosjekt for Obos og Hafslund Varme. Målet er at Obos gjør seg erfaringer både med denne typen anlegg og leverandører, slik at det potensielt kan rulles ut lignende miljøtiltak på andre bygg eller borettslag i Norge.

Muligheter også privat: Sjekk ut solkart.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee