loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
Oslo S Utvikling er et av pilotprosjektene som tester ut den nye BREEAM-NOR manualen. (Foto: Linstow AS)

Snart lansering for BREEAM-NOR 2016

/ 2016-04-20 06:58:13

Arbeidet med ny BREEAM-NOR er inne i siste fase og NGBC merker stor interesse både i markedet og blant prosjekter som ønsker å komme i gang med å bruke verktøyet.

Arbeidet med ny BREEAM-NOR manual tatt litt lenger tid enn forventet, men BRE og NGBC er i kontinuerlig dialog for å lukke de utestående punktene som står igjen for endelig godkjenning av den nye BREEAM-NOR manualen.

– Inntil dette arbeidet er ferdigstilt, ønsker vi ikke å annonsere noen dato for lansering, skriver Norwegian Green Building Council (NGBC) i en pressemelding.

Stor interesse

NGBC anbefaler at alle prosjekter som vurderer å benytte BREEAM-NOR å ta i bruk eksisterende manual. Én måned før den nye manualen lanseres kommer markedet til å varsles. Eksisterende prosjekter får da mulighet til å vurdere om de ønsker å overføre registreringen til BREEAM-NOR 2016.

– Mange spør oss om når ny BREEAM-NOR manual kommer. Det tolker vi som at det er stor interesse for BREEAM-NOR både i markedet generelt og blant prosjekter som ønsker å komme i gang med bruken av verktøyet, skriver de.

På NGBC sine nettsider har de laget en seksjon med spørsmål og svar om ny BREEAM-NOR manual som de oppfordrer alle til å lese for mer informasjon.

Pilotprosjekt

NGBC retter en takk til NCC Property Development, ROM Eiendom og Oslo S Utvikling (OSU) som tester ut den nye BREEAM-NOR manualen på hvert sitt pilotprosjekt.

– En spesielt stor takk går til OSU og Vedal Prosjekt som i over ett år har vurdert boliger som ny kategori i BREEAM NOR. På et pilotprosjekt i Bispevika har de bistått med å teste ut og gi innspill på BREEAM-NOR manualen og kriteriesettets funksjonalitet og hensikt for det norske boligmarkedet. De har også bistått i utviklingen av nytt og funksjonelt pre-analyseverktøy, skriver de.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse