loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Den tolvte REHVA-konferansen, CLIMA 2016, arrangeres i Aalborg, Danmark, 22-25 mai. (Foto: Danvak, illustrasjonfoto)

Nullenergi-fokus på CLIMA 2016

/ 2016-04-01 06:37:30

Årets REHVA-konferanse, CLIMA 2016, kommer til å fokusere på hvordan man skal lykkes med å få godt inneklima i nesten nullenergibygg.

REHVA World Congress CLIMA 2016 er en internasjonal konferanse som eies av REHVA (the Federation of European Heating, Ventilation and Air Conditioning Associations). I år arrangeres konferansen i Aalborg, Danmark i mai av REHVA og den danske VVS-foreningen, Danvak.

– Kravene til energiforbruk i nye bygninger strammes nå markant over hele Europa. Målet fra EU er at nye bygninger fra og med 2020 skal være «Nearly Zero Energy Buildings (NZEB)», som kort kan forklares som bygninger med et energiforbruk nær null, og hvor restenergibehovet dekkes av fornybar energi, skriver generalsekretær i Danvak, Michael Mast, og Zosia K. Lav, kommunikasjonssjef i Danvak i en pressemelding.

Samarbeid må til

Dette er bakgrunnen for at den tolvte REHVA-kongressen kommer til å fokusere på bygninger og HVAC-systemer i forhold til tiltenkt design, beboernes behov, interaksjon med brukerne i hverdagen og rollen til smartenergisystemet. For at man skal oppnå EU-kommisjonens målsetninger om å betraktelig redusere energibruk i bygg er det nødvendig å samarbeide. 

– De siste energibesparelsene oppnås kun gjennom samarbeid. Kun hvis prosjekterende ingeniører, arkitekter og byggevareleverandører setter seg ned og samarbeider fra første strek settes i et byggeprosjekt, kan vi oppnå de resultatene som gir de ønskede besparelsene, og som ikke går på kompromiss med det gode inneklimaet og et flott bygningsdesign.

Konferansens målsetning er å tilby forskere, industri, byggeiere, sluttbrukere, konsulenter, ingeniører, arkitekter, politikere og andre en plattform hvor man kan utveksle vitenskapelig kunnskap og erfaring omkring innovative tekniske løsninger, praktiske applikasjoner og tekniske løsninger.

Fullpakket program

Konferansen har et fullpakket program i 11 parallelle spor, som appellerer til forskjellige aktører i byggebransjen. Det vil være vitenskapelig tunge innlegg hvor de nyeste forskningsresultater legges frem, som for eksempel «Building Performance». I tillegg vil det arrangeres praktisk orienterte workshops rettet mer mot beslutningstakere, rådgivere og utførende, som for eksempel «Energy Efficient Heat Pump, from «Standard» Performance to «Seasonal» Performance.

Det vil også være presentasjoner av flere EU-støttede prosjekter som sikter mot å fremme samarbeidet på tvers av landegrenser og fagområder i byggebransjen.

REHVA World Congress CLIMA 2016 arrangeres i Aalborg, Danmark, 22-25 mai.

Klikk her for påmelding og mer informasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse