loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Markedsdirektør Audhild Kvam og olje- og energiminister Tord Lien hadde i dag gleden av å presentere et forsterket tilbud til norske boligeiere under Enovakonferansen 2016. (Foto: Enova/Geir Anders Rybakken Ørslien)

Gjør det lettere å få Enova-støtte

/ 2016-01-27 11:45:28

Enova ønsker at flere skal energioppgradere boligen når de rehabiliterer.

– Vi gjør det enklere på to måter. For det første blir støtte til oppgradering av bygningskroppen en del av Enovatilskuddet. Det betyr at du får tilskudd etter at tiltaket er gjennomført, og at du slipper å søke på forhånd. For det andre åpner vi opp for at flere oppgraderingsprosjekter kan få støtte. Mens man tidligere måtte oppgradere til passivhus- eller lavenerginivå for å få støtte, er det nå nok å oppgradere til dagens energistandard, sa markedsdirektør Audhild Kvam i Enova da nyheten ble presentert under Enovakonferansen onsdag.

100.000 i støtte

Endringer i energikravene i TEK10 har nylig blitt innført. Men søker du om å få penger tilbake fra Enova når du oppgraderer boligen din til dagens energistandard, holder det å tilfredsstille de gamle kravene for å få støtte.

Har du gjennomført en oppgradering opptil dette nivået i løpet av de siste 18 månedene, kan du ha rett til hele 100.000 kroner. De som er enda mer ambisiøse og oppgraderer til lavenerginivå eller passivhusnivå, kan få henholdsvis 125.000 kroner og 150.000 kroner i tilskudd.

Enova ønsker at flere boligrehabiliteringer skal inkludere energioppgradering.

– Vi ser at mange kunne gjøre mer når de rehabiliterer boligen sin. Det er uheldig at de ikke griper sjansen, siden det da kanskje er 40 år til neste gang de har den samme muligheten, sier Kvam.

Begynn med energirådgiver

Til tross for at det nå blir enklere å få støtte, er Enova tydelig på at en slik oppgradering vil kreve en større investering.

– Målgruppen er de som uansett har planer om å gjøre omfattende grep med bygningskroppen. Støtten fra Enova dekker deler av merkostnadene det innebærer å kombinere rehabiliteringen med en helhetlig energioppgradering, forklarer Kvam.

Enova anbefaler å begynne med å få en energirådgiver til å energimerke boligen din og utarbeide en tiltaksplan.

-Etter en slik oppgradering vil du ha et moderne kvalitetshus, som ikke sløser med energi og har et inneklima som gjør boligen god å bo. Samtidig som du gjør en innsats for klimaet, sier markedsdirektøren.

Raskere markedsutvikling

Enova håper også at støtten vil motivere flere til å gjennomføre oppgraderingen som et helhetlig prosjekt.

– Da tror vi sluttresultatet blir bedre. Samtidig som vi reduserer kostnadene for de som går foran, vil slike prosjekter være interessante for byggemesterbedriftene og bidra til læring og kunnskap i bransjen. Vi mener dette i sum vil bidra til at markedsutviklingen går raskere, sier Kvam.

Sjekk Enova nettside her!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse