loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

Verdens høyeste trehus begynner å ta form

Jan Erik Røine / 2015-08-21 12:33:08

Leilighet etter leilighet blir bokstavelig talt løftet på plass. Med passivhusstandard og sjøutsikt over Bergen sentrum.

Byggingen er verdens høyeste trehus er i full gang. Nå gjenstår bare de siste etasjene før trehuset strekker seg 51 meter opp i været.

– Det som aldri er blitt gjort før, er å bygge et hus i tre med mer enn ti etasjer. Det er unikt, sier prosjektleder Ole Kleppe i Bergen og omegn boligbyggelag.

Får totalt 14 etasjer

I disse dager er fem nye etasjer, i form av 23 ferdige leiligheter fra estland, kommet på plass. Ved hjelp av en 70 meter høy kran er over 13 tonn tunge leiligheter blitt løftet opp i høyden og plassert i riktig høyde, rent etasjemessig.

– Dette byggeprosjektet er som å bygge lego. Det er store legoklosser, og vi kaller det lego for voksne, sier Kleppe til TV2.

Bygget, som skal bestå av tilsammen 48 ferdige moduler, har fått navnet «Treet» og skal totalt bestå av 14 etasjer.

Er du i Bergen, bør du løfte blikket

Tilfeldig forbipasserende som de siste dagene har vært ved Puddefjordsbroen i Bergen, har løftet blikket og sett oppover, mot arbeidet som foregår der oppe, med store, tunge bokser som henger i løse luften, før leilighetsmodulene etterhvert er blitt lirket på plass av en kranfører.

Og slik har det fortsatt. Én etter én er fiks, ferdige leiligheter, med både komfyr og oppvaskmaskin, blitt stablet oppå hverandre. Arbeidsformen gir svært god fremdrift. I løpet av bare fire dager kom fire etasjer på plass.

– Dette er blitt gjort i mangfoldige år. Det spesielle er at vi har laget et bæresystem i limtre, som vi bygger på utsiden av disse modulene, har Kleppe tidligere uttalt.

Resten av trehuset skal stå ferdig i oktober.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee