loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FORBILDE: Undervisningsbygg har mottatt bevis på at den nye barneskolen på Oslo øst er bygget med høy klimavennlig og arkitektonisk kvalitet.
FORBILDE: Undervisningsbygg har mottatt bevis på at den nye barneskolen på Oslo øst er bygget med høy klimavennlig og arkitektonisk kvalitet.

Brynseng skole godkjent som forbilde

/ 2017-06-19 11:20:06

Brynseng skole er som den tredje Oslo-skolen godkjent som forbildeprosjekt i FutureBuilt.

FutureBuilts årlige konferanse tidligere i juni mottok avdelingsdirektør Ketil Asklien i Undervisningsbygg plakett og diplom som bevis på at Brynseng skole er ferdigstilt som forbildeprosjekt i FutureBuilt. For å bli godkjent som forbildeprosjekt må det ha høye ambisjoner for klima, miljø og arkitektonisk kvalitet, innovative løsninger eller egenskaper, og nærhet til kollektivknutepunkt.

Oppført som passivhus

Den nye barneskolen, som har lett tilgang til fire t-banelinjer på Brynseng stasjon, er på ca. 11.600 kvadratmeter over fem etasjer. Skolebygget er oppført som passivhus, det vil si at bygget har et redusert energibehov. Dette gjøres blant annet gjennom passive tiltak som ekstra varmeisolasjon, ekstra god tetthet og gode vinduer. Som energikilde benyttes varmebrønner og solcellepaneler, som dekker hele den sørvendte fasaden og er et av landets største fasadeintegrerte solcelleanlegg. Bygget har også utradisjonelle løsninger som flerbrukshall i øverste etasje, som reduserer behovet for kunstig belysing, og ballbane på taket.

Åpner til skolestart

Brynseng er et av FutureBuilts foreløpig 43 forbildeprosjekter, og Undervisningsbyggs tredje.

De to andre, nybygget av Bjørnsletta skole og rehabiliteringen av Stasjonsfjellet skole, sto ferdige i 2014.

Brynseng barneskole åpner til skolestart i august.

Les mer: Sola leverer byggestrømmen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee