loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Knut Olav Knudsen, fagsjef i VVS-foreningen, tror at vi i fremtiden får døgnvarierende priser med dyr strøm morgen og ettermiddag.

Hva koster egentlig strømmen!

/ 2016-01-20 13:19:24

Oppvarmingen dreier seg på nytt mot strøm. – Jeg tror effekt vil bli mangelvare, spår fagsjef i VVS-foreningen på VVS-bloggen.

Sitter og ser ut av vinduet, fantastisk fint vær, men kaldt. De siste vintrene har vært milde i store deler av Norge også her i Oslo, som har resultert i billig strøm. Mange hevder at strømmen vil holde seg lav i årevis, årsaken er at det finnes så mye strøm på markedet at det bokstavelig renner over, hevdes det.

Å spå strømpriser er vanskelig, kanskje like vanskelig som oljepriser og priser på boliger. Spåmennene vil alltid ta feil, de har allerede bommet. En strømpris på 1,19 kr/kWh som har vært realiteten de siste dagen, er ikke akkurat billig? For noen år siden ville Dagsrevyen vært på saken. Debatten ville handlet om alenemødre og minstepensjonister som ikke klarer å betale strømregningen og en minister som må stå skolerett. Hvor er debatten? Eller er vi ikke helt klar over hva strømmen koster.

Media snakker ofte om strømprisen, men glemmer halve sannheten. Hvor blir nettleien, momsen og forbrukeravgiften av? Selv om prisen i følge media er gratis så koster den i Oslo ca 50 øre/kWh. Merkelig retorikk.

Den dagen alle får smarte målere, spår jeg døgnvarierende priser. Resultatet blir dyr strøm morgen og ettermiddag. Jeg tror effekt vil bli mangelvare, noen steder er det allerede en mangelvare. Mangelvare gir ofte økte pris. En induksjonstopp, en billader og litt annet så er det ikke så mye igjen.

Derfor undrer det meg at det ser ut til at vi på nytt dreier oppvarmingen mot strøm. Hvor blir det da av fleksibiliteten?

Knut Olav Knudsen, Fagsjef i VVS-foreningen.

Du kan sjekke strømpris her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse