loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Statsminister Erna Solberg holder åpningsinnlegget på Enovakonferansen 26. og 27. januar. (Foto: Enova)

Erna åpner Enovakonferansen

Jan Erik Røine / 2015-12-18 12:08:32

Statsminister Erna Solberg skal åpne Enovakonferansen i Trondheim. Konferansens tema er hvordan nye energiløsninger kan bane vei for lavutslippssamfunnet.

Enovakonferansen «Det grønne gullet» går av stabelen 26. og 27. januar. Det er femte gang konferansen arrangeres, og administrerende direktør Nils Kristian Nakstad mener konferansen er mer aktuell enn noen gang.

– På veien mot lavutslippssamfunnet skal Norge kutte klimagassutslipp samtidig som næringslivet må skape nye verdier. All verdiskaping er avhengig av energi, og framtidens verdiskaping må tuftes på energi som er ren. Da må vi sørge for at vi har rikelig tilgang på fornybar energi som vi utnytter best mulig, og at vi utvikler de løsningene vi trenger, men som ikke finnes i dag, sier Nakstad, i en pressemelding.

Viktig utfordring

Statsminister Erna Solberg er en av de som har vært opptatt av at Norge skal gjennom et grønt skifte og at vi må gripe de mulighetene det gir oss. Statsministeren holder åpningsinnlegget på konferansen.

– Vi er glade for at vi for første gang kan ta imot en statsminister på Enovakonferansen. Vi ser deltakelsen som en bekreftelse på hvor viktig denne utfordringen er for både statsministeren, regjeringen og Norge, sier Nakstad.

Spennende navn

Olje- og energiminister Tord Lien deltar også. Det samme gjør tidligere EU-kommisær Connie Hedegaard som nå er leder for regjeringens ekspertutvalg for grønn konkurransekraft. Fra en av verdens største aluminiumsprodusenter, Alcoa, kommer direktør for miljø og bærekraft, Kevin L. McKnight.

– Flere spennende navn er klare, og flere vil komme på plass. Dette er konferansen for alle som ønsker å gå foran på veien mot lavutslippssamfunnet og bidra til at løsningene som er økologisk bærekraftige blir økonomisk levedyktige. Slik skaper vi livskraftig forandring, sier Nakstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse