loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
NY EIER: Nordplan tar over som eier av Enøk-senteret. På bildet: Daglig leder i Nordplan, Arne Steinsvik, daglig leder i Enøk-senteret, Paul Rune Ingebrigtsen og konsernsjef i Tussa, Elling Dybdal.

Enøk-senteret får ny eier

/ 2016-09-16 14:08:54

Nordplan er den nye eieren av Enøk-senteret.

– En god løsning som gagner både medarbeiderne og kundene, og gir oss god mulighet til videre vekst, sier daglig leder i Enøk-senteret, Paul Rune Ingebrigtsen, i en pressemelding.

Enøk-senteret driver i dag rådgiving innen effektiv energibruk, energiledelse, energimerking og miljøfyrtårn. Hovedkontoret er i Ørsta med avdelingskontor i Ålesund. Omsetningen i 2015 var på 11,8 mill. kr.

Satser på energi og miljø

Med overtakelsen ønsker Nordplan å styrke seg ytterligere innenfor energi- og miljøområdet.

– Både faglig og forretningsmessig er energisektoren et interessant område å arbeide innenfor. Skal Norge nå de ambisiøse klimamålene som er fastsatt må det gjøres mange tiltak innenfor energiområdet, og dette vil vi være med på. Byggebransjen vil møte et stadig økt fokus på energibruk i framtiden, med tilsvarende krav til de som skal planlegge og prosjektere nybygg og rehabilitering av eksisterende bygningsmasse, sier Arne Steinsvik, daglig leder i Nordplan.

Vil rendyrke kjernevirksomheten

De siste årene har Enøk- senteret vært et heleid datterselskap i Tussakonsernet. Ifølge konsernsjef i Tussa, Elling Dybdal, er bakgrunnen for salget ulike satsingsområder og videre rendyrking av kjernevirksomheten til konsernet.

I dag er Tussa sine satsingsområder tett knyttet til utbygging av infrastruktur for elektrisitet og kommunikasjon. Dette er kraftproduksjon – og distribusjon, utbygging av bredbånd og entreprenørtjenester for å bygge, drifte og vedlikeholde denne infrastrukturen inn i kundene sine bygninger.

– Nordplan vil kunne utvikle Enøk-senteret bedre enn det Tussa er i stand til. Samtidig får Tussa konsentrere sitt fokus på sine hovedsatsingsområder, sier Dybdal.

Styrker seg på søre Sunnmøre

Plasseringen av Enøk-senteret i Ørsta er også viktig for Nordplan med tanke på å få et sterkere forfeste på søre Sunnmøre for tradisjonelle tjenester.

Enøk-senteret har i dag 6 ansatte. Etter oppkjøpet av Enøk-senteret vil selskapet ha 10 til 12 energirådgivere tilgjengelige.

Kundegrunnlaget til senteret er over hele Norge. Viktige kunder er industribedrifter, Ulstein verft, Amfi-kjeda med 79 kjøpesenter, Sibelco Norge, Asko lager Norge, Marine Harvest, offentlig sektor, Brunvoll og Tenden Transport.

Ett svar til “Enøk-senteret får ny eier”

  1. Hei
    Hyggelig å se at enøksenteret i Ørsta fortsatt er operativt. Jeg var selv hovedlærer der for mange kurs og seminarer i Ofe-regi. Målgruppen var i hovedsak driftspersonell og det handlet om energi i bygninger. Materiellet er senere videreutviklet og brukes som ledd i undervisningen i fag- og høyskoler. Si i fra hvis det er av interesse for dere.
    mvh
    Svein Erik Ulverud, (aktiv pensjonist)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse