loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Siemens har vunnet en kontrakt på energisparing (EPC) som innebærer å analysere 21 bygg i Tromsø kommune.

Sparer millioner på energitiltak

Jan Erik Røine / 2015-12-14 08:43:51

Siemens skal hjelpe Tromsø kommune med å spare minst seks millioner kroner gjennom energisparing.

I konkurranse med tre andre vant Siemens en kontrakt på energisparing (EPC) som innebærer å analysere 21 bygg i Tromsø kommune. Målet er å identifisere energieffektiviserende tiltak som vil gi en årlig besparelse på 38 prosent i energiforbruk tilsvarende seks millioner kroner.

Siemens sparer Tromsø for minst seks millioner kroner.

God erfaring

Siemens har opparbeidet seg god erfaring på denne typen analyser av offentlig byggmasse. Prosjektet i Tromsø inkluderer 13 skoler, fem barnehager og tre sykehjem.

– Dette prosjektet er et bevis på styrken til Siemens. Vi har kompetanse på hele prosessen fra analyse til gjennomføring av tiltak og kan levere garanterte resultater. Vi er svært glade for å kunne samarbeide med Tromsø kommune  om å skape energieffektive bygg som sparer både miljø og budsjett, sier Anette Gulseth Roaas, leder av Building Performance and Sustainability i Siemens Norge, i en pressemelding.

Garantert innsparing

Når forslagene til tiltak foreligger vil Tromsø kommune vurdere dem. Etter planen skal energieffektiviserende tiltak gjennomføres i 2016 og 2017. Siemens har i kontrakten gitt en garanti for at Tromsø kommune vil tjene inn det de investerer i tiltak basert på analysen.

– Modellen gir kommunen en garantert innsparing dersom tiltakene gjennomføres. Ikke bare er dette bra for miljøet og de ansatte som jobber i byggene, det gjør også kommunens økonomi bedre, sier Jens Ingvald Olsen, byråd for finans (R).

Analysefasen skal være ferdig 30. april 2016, og deretter skal tiltakene gjennomføres over halvannet år. Tiltakene har en investeringsramme på 28 millioner kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse