loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
SJEKK DITT HUS: Via solkart.no kan du selv sjekke i hvilken grad taket ditt er egnet for solceller. (Illustrasjon: Skjermdump fra solkart.no)
SJEKK DITT HUS: Via solkart.no kan du selv sjekke i hvilken grad taket ditt er egnet for solceller. (Illustrasjon: Skjermdump fra solkart.no)

Samarbeider om solkart.no

/ 2017-05-29 11:15:41

Solenergiselskapene Otovo og Solcellespesialisten skal samarbeide om salg til private gjennom solkart.no. Mer enn 200.000 besøk er registrert på nettsiden.

I januar 2016 lanserte Solcellespesialisten tjenesten solkart.no, der brukerne kan få beregnet solinnstråling og kostnader med solceller på sitt tak. Like etter entret Otovo solcellemarkedet og begynte å gjøre digitale befaringer på www.otovo.no. Til sammen har de to tjenestene skapt nærmere 6.000 salgsforespørsler og 200.000 besøk.

Salg og installasjon

Nå skal Otovo og Solcellespesialisten samarbeide om solkart-løsningen.

– Det blir en løsning der solkart.no fortsetter som før, men med «Otovo inside». Resultatene folk får se på nettsiden vil fremstå som før, mens Otovos produkt, prising og prosjektledere blir det som møter kunder i salgsprosessen. Anleggene vil bli installert av Solcellespesialistens montører, sier Andreas Thorsheim, adm. direktør i Otovo.

Otovo omsatte for 1 million kroner i 2016 og hadde 15 ansatte ved årsskiftet. Driftsresultatet ble minus 9,8 millioner kroner. Thorsheim er sammen med kona Marianne Daae største eier i selskapet gjennom Andmar Operations, som eier rundt en firedel av aksjene.

Agder Energi Venture er også inne på eiersiden med snaue 20 prosent.

Tatt på senga

Otovo og Solcellespesialisten har gjennomført flere hundre solcelleprosjekter hver, og rigger nå for videre ekspansjon i et marked som vokser kraftig.

Ifølge Solcellespesialisten er det gjort 15 millioner unike tak-oppslag gjennom tjenesten på de 15 månedene den har eksistert – nærmere en million i måneden.

– Vi ble tatt litt på sengen av hvor populært solkart.no ble. Siden vi ikke har et salgsapparat for å håndtere direktesalg til privatpersoner var det naturlig å inngå et samarbeid med en aktør som Otovo. Gjennom samarbeidet med Otovo føler vi oss sikre på at vi kan håndtere alle henvendelsene vi får på en god måte, sier Carl Christian Strømberg i Solcellespesialisten.

Strømberg eier selv hele selskapet Solcellespesialisten. Siste tilgjengelig regnskapsår er 2015 og tallene viser en omsetning på 7,9 millioner kroner er et driftsresultat på 0,9 millioner kroner.  Selskapet hadde 19 ansatte ved inngangen til 2016.

Det skjer ingen selskapsmessig eller eiermessig integrasjon mellom selskapene i forbindelse med samarbeidet.

Profesjonalisering

Samarbeidet er nok et tegn på at solcellebransjen i Norge profesjonaliseres, med klarere rolledelinger mellom produkt- og salgsselskapene, der Otovo er det ledende og konkurrerer med strømselskapene, installasjonsselskaper som Solel og Solcellespesialisten, og rene B2B- og engrosaktører som Berggård & Amundsen og Solar Technologies Scandinavia.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee