loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

200 byer jobber med å få ned energiforbruket

Jan Erik Røine / 2015-08-18 08:39:02

Schneider Electric oppfordrer flere byer til å bli med i «smart cities»-konseptet.

– Utfordringen for alle byer er at man har mange ulike systemer som ikke snakker sammen. Dermed klarer man ikke å optimalisere energiforbruket. Teknologien finnes, og det som ofte mangler er mer visjonære byutviklere som våger å utfordre den tradisjonelle tenkningen, sier Flavio Santos, VP Execution Center and Energy & Sustainability Services i Schneider Electric.

«Byene vokser, og i 2050 vil 70 prosent av jordens befolkning bo i byer. De neste 40 årene må vi utvide byenes totale kapasitet tilsvarende det som er utviklet over de siste 4000 årene. Mer effektiv bruk av energi er helt nødvendig. Teknologien som trengs er allerede utviklet,» skriver selskapet i en pressemelding.

– Kan få 30 prosent energisparing i norske byer:

http://norskvvs.no/article/20150818/NYHETER/150819976/1013&ExpNodes=1003
Etterlyser mer visjonære byutviklere

Norske byer kan redusere strømregningen med 30 prosent, fremholder Schneider Electric.

– 200 byer over hele verden jobber nå med å effektivisere strømforbruket gjennom radikal bruk av eksisterende teknologi. Norske byer kan spare mye ved å tenke smartere, sier Santos.

Noen byer går foran og viser potensialet, eksempelvis Barcelona, Boston og Stockholm. Totalt er det mer enn 200 byer som nå jobber etter «smart cities»-konseptet. Men dette er ikke bare for store byer.

– Det er ofte de store og kjente byene som trekkes frem, men faktum er at besparelsene kan være minst like store for mindre byer. Vi er for eksempel involvert i et veldig spennende prosjekt i Jokkmokk i Nord-Sverige, sier Santos.

Ofte er finansiering problemet

– Det største praktiske hinderet for mange byer er manglende finansiering. Mange sliter med dårlig økonomi og må prioritere kortsiktig drift fremfor prosjekter hvor besparelsene kommer over tid. For mange er løsning offentlig-private samarbeid, sier Santos.

– Med besparelser på opptil 30 prosent er det relativt liten risiko for en finansieringsinstitusjon å låne penger til slike prosjekter. Men det utfordrer iblant den etablerte måten å tenke offentlige investeringer på, tilføyer han.

Schneider Electric oppfordrer flere norske byer til å bli «smart cities».

– Norge har vært begunstiget med mye og rimelig energi. Å redusere energiforbruket har kanskje ikke vært på toppen av prioriteringslisten. Nå er tiden kommet for å tenke annerledes. Både av hensynet til økonomien og miljøet, sier Flavio Santos i Schneider Electric.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee