loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VEIDEKKE VANT: Totalentreprise til 400 millioner når Statsbygg bygger ut Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana.
VEIDEKKE VANT: Totalentreprise til 400 millioner når Statsbygg bygger ut Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana.

Utvider Nasjonalbiblioteket for 400 mill.

/ 2017-12-13 20:18:19

Statsbygg har valgt Veidekke Entreprenør AS til å bygge ut Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana for 400 millioner kroner.

Totalentreprisen inneholder nytt sikringsmagasin og et nytt digitalt arkivmagasin, infrastrukturutvikling og nødvendig tilrettelegging for et nytt byggetrinn i fjell.

Automatiserte lagerløsninger 

Arkivmagasinet vil være dimensjonert for 65 000 hyllemeter, inkludert inntil 12 000 hyllemeter helsearkiv som skal bevares i originalformat etter digitalisering. Arkivmagasinet vil i likhet med sikringsmagasinet bestå av en lagerhall i fjell, innredet med automatiserte lagerløsninger. Løsningen vil ha høy lagringstetthet og god logistikk. I tillegg skal Veidekke sprenge ut en ny fjellhall forberedt for enda et nytt fremtidig byggetrinn nummer tre.

Utnytter kompetansen

– For Veidekke er dette en viktig kontrakt. Her skal flere av våre enheter samarbeide tett, noe vi har bred erfaring med i fra byggingen av andre komplekse fjellanlegg. Dette prosjektet utnytter vår sammensatte kompetanse på tunnel og bygg, så nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier prosjektsjef Stein Håvard Bjøru i Veidekke Entreprenør.

Veidekke er en av Skandinavias største entreprenører og eiendomsutviklere. Selskapet utfører alle typer bygg- og anleggsoppdrag, utvikler boligprosjekter, vedlikeholder veier og produserer asfalt, pukk og grus.

Omsetningen er 30 milliarder kroner, og om lag halvparten av de 7.400 medarbeiderne eier aksjer i selskapet. Veidekke er notert på Oslo Børs, og har siden starten i 1936 alltid gått med overskudd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse