loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VINNEREN: Bak forslaget «Adapt» står Team Urbis, som består av Nordic, Rambøll, SLA, Bjørbeck & Lindheim, Asplan Viak, COWI, Aas-Jakobsen og Per Rasmussen.
VINNEREN: Bak forslaget «Adapt» står Team Urbis, som består av Nordic, Rambøll, SLA, Bjørbeck & Lindheim, Asplan Viak, COWI, Aas-Jakobsen og Per Rasmussen.

Regjeringskvartalet: Vinnerlaget kåret

/ 2017-09-27 13:25:58

Statsbygg har bestemt seg for hvilket forslag som legges til grunn for det nye regjeringskvartalet. Både Cowi og Rambøll er på vinnerlaget.

Statsbygg har ferdigforhandlet med de to vinnerne av plan- og designkonkurransen og har besluttet at løsningsforslaget «Adapt» er det som skal legges til grunn for hvordan det nye regjeringskvartalet skal bli.

Etter at juryen kåret «Adapt» og «Lysning» som vinnere i arkitektkonkurransen i juni, har de to teamene bak vinnerforslagene, Team Urbis og G8+, vært i forhandlinger med Statsbygg om tildeling av prosjekteringskontrakt. Nå har Statsbygg bestemt seg.

– Vi har i dag meddelt at vi har til hensikt å inngå kontrakt med prosjekteringsgruppen Team Urbis som står bak løsningsforslaget «Adapt». Team Urbis hadde samlet sett det beste tilbudet, og «Adapt» vil da være grunnlaget for utarbeidelse av skisse- og forprosjekt, sier administrerende direktør Harald Nikolaisen i Statsbygg.

Stolte vinnere

Bak forslaget «Adapt» står Team Urbis, som består av Nordic, Rambøll, SLA, Bjørbeck & Lindheim, Asplan Viak, Cowi, Aas-Jakobsen og Per Rasmussen.

Juryen roser forslaget:  «Det pyramidale bygget på A-feltet ved Johan Nygaardsvolds plass er særdeles godt plassert. Bygget vil gi det nye regjeringskvartalet et samlende uttrykk og et særpreget bygg fra vår tid.»

– Dette er trolig det største og viktigste samfunnsoppdraget man kan få som arkitekter og rådgivere. Vi er stolte over å lede et sterkt, tverrfaglig team i denne oppgaven. Det er et historisk oppdrag vi tar fatt på med største alvor, sier Gudmund Stokke, ledende partner og fagansvarlig i Nordic Office of Architecture.

LES MER: Last ned juryens rapport 

Tydelig vei videre

– Dette er en stor milepæl og peker ut en tydelig vei videre i utviklingen av nytt regjeringskvartal, påpeker Statsbygg-sjefen.

For å komme fram til det beste tilbudet, har juryens vurderinger og rangering av løsningsforslagene hatt størst vekt – 50 prosent. Videre teller oppgaveforståelse og tilbudt nøkkelpersonell 35 prosent og honorar 15 prosent.

– I evalueringen av oppgaveforståelse, nøkkelpersonell og honorar er det veldig tett mellom konkurrentene, men med et lite fortrinn i favør Team Urbis. Vurderingen av løsningsforslagene har vært basert på konkurranseutkastene, juryens rapport og resultatet av forhandlingene. På dette kriteriet er Adapt og Team Urbis klart best. I sum betyr det at Team Urbis har det beste tilbudet, sier Nikolaisen.

Løsningsforslagene er ikke bearbeidet under konkurransen med forhandling. Det kun foretatt noen avklaringer.

VINNEREN: Se nærmere på vinnerforslaget Adapt

Byggestart i 2020?

Statsbygg planlegger å signere kontrakten med Team Urbis i uke 41, og ganske snart etter dette starter arbeidet med utarbeidelse skisseprosjekt og etter hvert forprosjekt. Det er ventet stortingsbehandling av kostnadsramme i 2019, noe som kan gi byggestart i 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse
annonse
annonse