loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
UTSNITT: En del av bygningsmassen ved det kommende livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo (UiO). (Illustrasjon: Statsbygg)
UTSNITT: En del av bygningsmassen ved det kommende livsvitenskapsbygget ved Universitetet i Oslo (UiO). (Illustrasjon: Statsbygg)

Norges største universitetsbygg

/ 2018-01-25 09:06:41

66.000 kvadratmeter og en samlet kostnadsramme på 6,8 milliarder. I 2024 skal Norges største universitetsbygg stå ferdig.

Kunnskapsdepartementet har gitt Statsbygg i oppdrag å bygge Norges største universitetsbygg ved Universitetet i Oslo (UiO)

Nå starter Statsbygg, ansatte og studenter med å detaljplanlegge byggeprosjektet. Livsvitenskapsbygget ventes ferdigstilt høsten 2024, og skal huse om lag 1.000 ansatte og 1.600 studenter.

Økt internasjonal konkurransekraft

– Dette har vi sett fram til i mange år. Livsvitenskapsbygget vil legge til rette for verdensledende, tverrfaglig forskning, og et unikt samspill mellom utdanning, forskning og innovasjon. Vårt mål er at dette skal bli motoren i kunnskapshovedstaden Oslo. Kunnskapen som utvikles skal raskt tas i bruk gjennom nye produkter, selskaper og pasientbehandling, sier rektor Svein Stølen ved Universitetet i Oslo.

Byggets beliggenhet i Gaustadbekkdalen, sentralt i Oslo, legger til rette for et strategisk samarbeid med universitetssykehusene, Forskningsparken og næringslivet.

Fremtidsrettede løsninger

– Livsvitenskapsbygget skal ikke bare ha fremtidsrettede løsninger for forsknings- og undervisningsarealene. Vi er også stolte av å bruke LEAN-metodikk i byggeprosjektet. Det betyr at rekkefølgen på arbeidsoppgavene i byggeprosessen er nøye planlagt og spesielt tilpasset, sier prosjektdirektør i Statsbygg, Alexander Strand.

– Vi skal legge til rette for industriell produksjon, og ønsker dialog med leverandørmarkedet i tiden fremover.

Bærekraftig bygg

I tillegg til bruk av LEAN, skal livsvitenskapsbygget sertifiseres som et bærekraftig bygg i klassen Breeam Excellent. Det er den nest høyeste utmerkelsen for hvor klimavennlig et bygg kan være.

Alle aktørene i byggeprosjektet må tenke bærekraft – i alle ledd.

Startbevilgning gitt

Samlet kostnadsramme for livsvitenskapsbygget og brukerutstyr er omlag 6,8 milliarder kroner.

Stortinget har i statsbudsjettet for 2018 vedtatt en startbevilgning på 45 millioner kroner. I tillegg er det bevilget fem millioner kroner til utredning av brukerutstyr i årets budsjett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse