loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Norwegian Green Building Council og Grønn Byggallianse blir en felles organisasjon fra 1. juli.
TO BLIR EN: Katharina Th. Bramslev blir ny daglig leder for den nye organisasjonen. Styreleder blir konserndirektør i Veidekke ASA, Hege Schøyen Dillner.

NGBC og Grønn Byggallianse blir en

/ 2018-04-04 09:11:21

Norwegian Green Building Council og Grønn Byggallianse blir en felles organisasjon fra 1. juli.

Det vedtok årsmøtene tirsdag 3. april. Dermed er intensjonsavtalen som ble undertegnet i oktober i fjor blitt en realitet.

Katharina Th. Bramslev blir ny daglig leder for den nye organisasjonen, og Bramslev vil allerede fra 4. april fungere som daglig leder for NGBC og Grønn Byggallianse.

Nytt styre

Styreleder i den nye foreningen vil være Hege Schøyen Dillner, konserndirektør i Veidekke ASA. Styret består ellers av: Roy Frivoll – Avantor, Tonje Frydenlund – Snøhetta, Jon-Erik Lunøe – OBOS, Kim Robert Lisø – GK Inneklima, Morten Aarhus – Forbo Flooring, Rigmor Hansen – Undervisningsbygg, Synnøve Lyssand Sandberg – Statsbygg, Stein Randby – Malling, og Kristin Karlsrud Haugse – Rambøll.

Ansatte fra begge organisasjoner blir med videre.

De to organisasjonene vil driftes som to selskap inntil den formelle sammenslåingen 1. juli. Kjersti Folvik vil tre av som daglig leder for NGBC og gi stafettpinnen videre til Bramslev. Folvik vil være tilgjengelig for Bramslev og styret ut april.

Sterkere og mer robust

– Vi tar med oss det beste fra begge organisasjonene, og ikke minst alle dyktige ansatte, for å skape en sterkere og mer robust organisasjon. Formålet er å utvikle norsk bygg- og eiendomssektor slik at hensyn til miljø og bærekraft skal bli det selvfølgelige valget, forteller Bramslev.

Hun gleder seg til å å ta fatt på lederrollen i den nye organisasjonen.

– Perioden mellom april og juli skal brukes til stake ut kursen for ny organisasjon, finne nye lokaler og et nytt navn, sier Bramslev.

Inspirasjonskilde

Styreleder Hege Schøyen Dillner poengterer:

– Den nye organisasjonen vil være en samhandlingsarena for hele verdikjeden der medlemmer kan hente inspirasjon og kompetanse og utveksle erfaringer.

Fakta

Det er to sentrale organisasjoner som samles til en fra 1. juli:

NGBC er en medlemsorganisasjon for hele verdikjeden innen bygg og eiendom. Foreningens formål er å drive norsk byggenæring til økt kvalitet og miljøstandard gjennom å tilby opplæring og miljøklassifiseringsverktøy. NGBC er rettighetshaver til LEED og BREEAM, og utvikler og forvalter BREEAM-NOR – markedets foretrukne miljøsertifiseringsverktøy for bygg.

Grønn Byggallianse er et miljønettverk bestående av de største eiendomsaktørene i Norge med en bygningsmasse på over 36 millioner kvadratmeter. Hensikten med nettverket er å være en arena for aktive utbyggere som vil utvikle seg på miljøområdet og derved bli mer miljøeffektive.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee