loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
FULLT HUS: Over 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo i Scheweigaardsgate 34 C på fredag den 24. august for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off! Her ønsker styreleder Hege Schøyen Dillner alle velkommen.
FULLT HUS: Over 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo i Scheweigaardsgate 34 C på fredag den 24. august for å delta på Grønn Byggallianses Kick-off! Her ønsker styreleder Hege Schøyen Dillner alle velkommen.

Samlet til trampeklapp

/ 2018-08-27 11:05:01

Norwegian Green Building Council (NGBC) og Grønn Byggallianse feiret sin nye felles organisasjon til trampeklapp fra publikum.

I overkant av 120 medlemmer og andre interessenter tok turen til Greenhouse Oslo fredag formiddag for å delta på Grønn Byggallianses kick-off.

Katalysator for bærekraft

For å dra i gang det hele spilte Grønn Byggallianses egne ansatte: Hilde Sæle og Kjetil Guldbrandsen fanfare på trompet, før daglig leder i Grønn Byggallianse, Katharina Bramslev fikk ordet:

– Målet med vår nye organisasjon er å være en katalysator for bærekraft for bygg – og eiendomssektoren, men også for områdeutvikling og infrastruktur knyttet til byggene, sier Bramslev som fortsetter:

–Vår visjon er at bærekraft skal være det selvfølgelige valget for alle, og vi tror vi er på god vei dit allerede. Medlemmene våre viser at de ønsker å være med oss på dette, slik at vi kan forene lønnsomhet og bærekraft sammen. Fremover tenker vi bærekraft i bredden der helsefremmende bygg er veldig viktig, i tillegg til lønnsomhet. Både for den enkelte bedrift, men også langsiktig lønnsomhet for samfunnet, presiserer hun.

Grønn Byggallianses viktigste premissdokumenter fremover er FNs bærekraftsmål, Eiendomssektorens veikart mot 2050 og Bygg21s 10 kvalitetsprinsipper.

– Sistnevnte fokuserer mye på helsefremmende bygg, og det synes vi er veldig spennende, sier Bramslev.

Nytt Well-kurs

Videre i programmet fikk vi høre om hvor viktig det er å ha fokus på helse, og at det arrangeres et nytt WELL-kurs allerede i september:

– Grønn Byggallianse er og blir et sertifiseringsorgan med stort fokus på Breeam – også i tiden fremover.

– Vi etablerer nye nettverk stadig vekk, og alle nye og gamle nettverk finner dere informasjon om på nettsidene våre i tiden fremover, opplyser Bramslev.

Rådgiver i Grønn Byggallianse, Magnus Gevelt fortalte kort om Breeam-In-Use og oppfordret til deltakelse på brukerforum nå i september.

Verdensomspennende nettverk

Den nye foreningen er også medlem av den verdensomspennende organisasjonen World Green Building Council. Director of WorldGBC’s Europe Regional Network, James Drinkwater deltok via Skype der han fortalte om organisasjonens mest sentrale prosjekter per i dag, blant annet Better Places for People.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse