loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

En ingeniørutfordring i verdensklasse

Jan Erik Røine / 2015-10-27 10:19:44

Det tekniske prosjekteringsarbeidet i det nye nasjonalmuseet på Vestbanen er i full gang og Rambøll detaljplanlegger nå 1100 av museets svært krevende rom.

Selv om byggingen av det nye nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design er i en tidlig fase er det tekniske prosjekteringsarbeidet i sin mest intense fase.

– Mange er ikke klar over at ingeniørene spiller en nøkkelrolle i prosjekt nytt nasjonalmuseum. Vi er allerede godt i gang med å detaljplanlegge alle de 1 100 rommene i bygget. Strenge tekniske og estetiske krav, og skyhøye krav til klimaforholdene for kunsten som skal oppbevares, gjør dette til et av Norges aller mest krevende byggeprosjekter og en ingeniørutfordring i verdensklasse, sier prosjektgruppekoordinator hos Rambøll, Ivar Barstad, i en pressemelding.

Rambøll er engasjert som komplett rådgivingsgruppe med egen prosjekterings-gruppekoordinator, for å prosjektere et helhetlig museumsanlegg innenfor fagene konstruksjonsteknikk, VVS, elektro, akustikk, brann- og geoteknikk. Rambøll bidrar også med spesiell kompetanse innen universell utforming, belysningsplanlegging, sikkerhet, automatikk, miljø og trafikk.

– Nå er Rambøll inne med rundt 70 personer, og vi samarbeider tett og konstruktivt med arkitekt Kleihues + Schuwerk og byggherre Statsbygg. Prosjektet stiller store krav til innsats, disiplin og kapasitet hos de tekniske rådgiverne på prosjektet. Jeg vil gi ros til alle de knalldyktige kollegaene jeg har gleden av å samarbeide med hver dag, og jeg kan skrive under på at å jobbe i et slikt prosjekt er svært faglig og personlig utviklende, sier Barstad.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee