loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
"Treet" i Bergen blir med sine 14 etasjer verdens høyeste nåværende trehus. Foto: Moelven.

Verdens høyeste trehus åpner dørene

Jan Erik Røine / 2015-12-08 21:20:45

Onsdag er det offisiell åpning av «Treet» i Bergen.

Det er Bergen og Omegn Boligbyggelag (BOB) og Sweco som står bak trehuset i Damsgårdssundet i Bergen. Moelven Limtre har bidratt med limtrekonstruksjonene.

– Dette har vært et spennende prosjekt å være med på. Det er et flott eksempel på hva som er mulig med limtre, og viser at vi er i forkant av utviklingen. Jeg har troen på at det vil komme mange flere eksempler på høye hus i tre fremover, sier Åge Holmestad, direktør i Moelven Limtre.

Se Swecos video fra byggingen:

Flere kommer

Verdensrekorden for trehus vil inntil videre tilhøre «Treet» og Norge, men den vil trolig bare stå i noen få år. «Treet» har vakt en voldsom interesse fra utlandet, og det er for tiden mange som ønsker å slå rekorden. Nærmest er trolig Canada, hvor det for tiden planlegges flere høyhus i tre.

– Vi merker at det er mange som er fascinert av måten vi bygger på. «Treet» høster anerkjennelse fra utlandet, og det er bare et spørsmål om tid før man begynner å se lignende bygninger andre steder i verden, sier Holmestad.

Innflytningsklart på fredag

De nye beboerne vil begynne innflyttingen i verdensrekordhuset allerede på fredag ifølge Ole H. Kleppe, prosjektleder for Treet.

– Noen flytter inn fredag og andre på mandag. Vi skal få alle i hus til jul. Det er fortsatt noen leiligheter som ikke er solgt, men disse står også klare hvis noen vil kjøpe og feire jul i verdens høyeste trehus, sier Kleppe.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse