loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
Bildet viser oppbygningen av en etasjeskiller. Illustrasjon: SINTEF Byggforsk

Få god lydisolasjon

Jan Erik Røine / 2015-12-04 08:00:09

Støy kan være et stort irritasjonsmoment for mange. Byggforskserien tar for seg hvordan tunge etasjeskillere sikrer trivsel og tilfredsstiller kravene i byggteknisk forskrift.

Både hjemme og på arbeidsplassen er god lydisolasjon viktig for trivselen. Støy kan både komme utenfra og fra naboer, og kan være svært plagsomt.

To reviderte anvisninger i Byggforskserien gir rådgivere og prosjekterende grunnlag for å beregne lydegenskaper og velge riktig løsning for dekke, gulv og himling, informerer SINTEF Byggforsk i en pressemelding.

Byggforskserien 522.513 Lydisolerende, tunge etasjeskillere gjennomgår hvordan man kan beregne samlet lydisolasjon i ferdig bygning for tunge etasjeskillere kombinert med forskjellige gulv- og himlingsløsninger. Anvisningen viser framgangsmåte, hva som må inngå i beregningen, og gir lydtekniske data for kombinasjoner av dekke-, gulv- og himlingstyper.

Byggforskserien 522.514 Lydisolerende, tunge etasjeskillere. Konstruksjonseksempler viser lydisolasjonsverdier i tabellform for plasstøpte dekker, hulldekker, ribbeplater, porebetongdekker og lettklinkerbetongdekker kombinert med forskjellige oppbygninger av gulv og himlinger.

Les mer om 522.513 lydisolerende byggforskserien

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
Tilgangskode


annonse
annonse