loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse

BIM-kiosker fikk innovasjonspris

Jan Erik Røine / 2015-10-27 13:38:08

Under konferansen «Den kloke tegning» ble BIM-kioskene ved Statsbyggs rehabiliteringsprosjekt Urbygningen/Campus Ås kåret til beste BIM-ide/anvendelse.

Den årlige konferansen samler mer enn 250 deltakere fra forskjellige aktører i byggebransjen: byggherrer, arkitekter, rådgivere, leverandører innen BIM og digital samhandling.

Beste BIM idé

I år hadde konferansen en egen kåring av beste BIM idé. BIM-kiosker, eller «BIM på byggeplass. Urbygningen Campus Ås» ble presentert av Rupert Hanna fra entreprenøren Skanska og Kai Henning Simensen fra 4B arkitekter. De skapte så stor interesse at BIM-kioskene tilslutt fikk denne spesielle innovasjonsprisen, skriver Statsbygg i en pressemelding.

– Statsbyggs Hans Svilosen sammen med entreprenør og arkitekt har vært pådriver for å få satt idéen om BIM-kiosker ut i livet. BIM kioskene har vakt interesse i hele bransjen og flere andre byggeprosjekter har allerede tatt dette i bruk, skriver Statsbygg videre.

3D-modell-visning

BIM-kioskene brukes til å vise BIM-modeller som skal være til hjelp i en produksjons-/byggesituasjon. Ved Urbygningen i Ås er det plassert en BIM-kiosk i hver etasje som alle de ulike håndverkerne har tilgang til.

Det er forberedt egne visninger for hvert fag som gjør det enkelt å få oversikt, for eksempel vise hva som skal beholdes av eksisterende situasjon og hva som skal være nytt. 3D-modell-visning av rom med kompliserte løsninger gjør det enklere å planlegge bygging og hindre byggefeil. I tillegg til å vise BIM-modeller, får man i BIM-kioskene også tilgang til de til enhver tid sist oppdaterte tegningene i prosjektet.

Meld deg på konferansen her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse