loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
GJENNOMSLAG: Hilde Skeie leder en forening med gjennomslag i bransjen – og på veggen bak henne har kollegene i Bane NOR fått gjennomslag i en av tunnelene mellom Arna og Bergen.
GJENNOMSLAG: Hilde Skeie leder en forening med gjennomslag i bransjen – og på veggen bak henne har kollegene i Bane NOR fått gjennomslag i en av tunnelene mellom Arna og Bergen.

Advarer mot detaljene

Georg Mathisen / 2018-10-05 10:47:32

VVS-foreningen kan gi medlemmene og bransjen i Bergen et løft, mener leder Hilde Skeie. Men hun synes det er for mange som har for lett for å henge seg opp i detaljer.

– Jeg synes vi av og til gjør det litt vanskelig for oss selv. Ofte blir det veldig mye teknikk og litt for mange detaljer. Vi er ingeniører og har lyst til å begynne å løse problemet med én gang. Men vi er ikke flinke nok til å planlegge!

Prosjektlederhatt

Hilde Skeie snakker med prosjektlederhatten på. Vossingen som leder Bergen gruppe i VVS-foreningen, er midt i et traineeprogram nettopp for prosjektledelse, i Bane NOR. Etter fem år som VVS-ingeniør hadde hun lyst til å prøve noe nytt.

– Jeg har alltid syntes at samferdsel er interessant, og prosjektledelse følte jeg at jeg gikk mot i fremtiden uansett. Siden jeg har erfaring fra før, og ikke kommer rett fra studier på heltid, så merker jeg at jeg blir ivrig etter å ha mer ansvar. Heldigvis ville foreningen fortsatt ha meg som leder selv om jeg gikk litt utenfor faget, sier hun.

Mer enn «stolfyll»

Hilde Skeie forteller om et styre som ikke bare er «stolfyll». Bergen gruppe har vært hyperaktiv i mange år.

– Nå har vi et relativt ferskt, men veldig engasjert og positivt styre. Jeg er kjempeheldig som har fått med meg dem. Vi er veldig bevisste på å ha et styre som er godt fordelt mellom kjønn, fag og bransjer, sier hun.

Gruppen har gjerne 50 til 100 medlemmer på alle medlemsmøtene sine.

– Vi har fokusert veldig i det siste på å få uavhengige forelesere. Ikke en leverandør som står og forteller om «hvordan vi bør gjøre sånn og sånn», men tunge aktører fra for eksempel Folkehelseinstituttet og DiBK som kan gi nøytral informasjon om de temaene vi har oppe, forklarer lederen.

Skolelei

Selv begynte hun i foreningen da hun var student. Bransjevalget var tilfeldig.

– Jeg hadde egentlig tenkt å ta en master i energi og miljø, men jeg ble så skolelei. Så visste jeg jo at det var mange som endte opp i VVS-bransjen, og jeg hadde jo vært med i foreningen. Det var jeg for å få litt innblikk i et fag som jeg egentlig ikke visste så veldig mye om, sier hun.
Men det ble gode kontakter, og det hjalp godt å være med i en forening der studentene får være med gratis. Det arbeidet viderefører foreningen i Bergen aktivt. Skeie roser spesielt rådgiverne i byen for å være flinke til å rekruttere.

Ambassadør og vikar

I 2011 begynte hun som VVS-ingeniør i Norconsult. Da var hun ambassadør for VVS-foreningen, også. I Bergen har foreningen ambassadører i alle bedriftene som har mer enn et visst antall medlemmer. De hjelper til med å dra folk på arrangementene.

– Så byttet jeg til Multiconsult i 2014. Der var det en som satt i styret i foreningen som skulle ut i permisjon, og så foreslo hun at jeg kanskje kunne vikariere for henne. Jeg møtte i styret i et år, men var ikke valgt inn. Så ble jeg valgt inn som leder året etterpå. Det første styrevervet mitt var som leder, smiler Hilde Skeie.

Det var spennende, men også litt skummelt. Heldigvis var lederveteran Anita Topdal fortsatt med i styret og kunne hjelpe til med historikken.

Ferdigstillelse

Den en gang skoletrøtte Skeie har tatt mastergrad ved siden av jobben. Nå holder hun på med systematisk ferdigstillelse av det nye dobbeltsporet mellom Arna og Bergen. Ansvaret hennes er den nye tunnelen som går parallelt med den gamle gjennom Ulriken.

– Vi fikk gjennomslag med boremaskinen i fjor høst. Nå forbereder vi oss på å innrede tunnelen med jernbaneteknikk: Spor, kontaktledning og alt annet som skal til for å føre frem ting, forteller hun.

Systematisk ferdigstillelse er et godt eksempel på et tema som fenger også når foreningen tar det opp som tema. Lean er et annet.

– Når vi setter opp sånne temaer, blir det fullt. Det kjekkeste i foreningen er når vi har et arrangement og det kommer masse folk slik at vi føler at vi har truffet med temaet, sier Hilde Skeie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

ABONNER på magasinet
annonse
annonse
annonse
annonse
annonsee