loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
TRAVEL VÅR: Etter juleferien starter Pawel Økland på bacheloroppgaven i byggautomasjon, der automatisering blir et sentral tema.
TRAVEL VÅR: Etter juleferien starter Pawel Økland på bacheloroppgaven i byggautomasjon, der automatisering blir et sentral tema.

VVS-bloggen: Siste innspurt

Pawel Økland / 2017-12-19 08:51:40

Semesteret er over og VVS-blogger Pawel Økland gleder til juleferie før siste semester.

Vårsemesteret inkluderer hovedoppgave ved NTNU og byggautomasjon samt bacheloroppgave ved Høyskolen i Oslo og Akershus (HIOA).

Bacheloroppgave

Valget av bacheloroppgave falt for en stund siden og forberedelser har startet allerede.

Temaet er bruk av visuell programmering til å automatisere tidskrevende arbeidsoppgaver i prosjektering ved bruk av Revit.

Her angripes de arbeidsoppgaver som utføres manuelt per dags dato, som krever tid av rådgivere.

BIM-verktøy er effektive om de brukes riktig, men det betyr ikke at teknologien er feilfri. Det er fremdeles mange mangler som blir synliggjort under prosjekteringen.

Automatisert BIM

Alternativet til automatisering er å fortsette å utføre arbeidsoppgavene slik de blir utført per dags dato eller å vente på at en utvikler kommer med en plugin i programmet som automatiserer det man ønsker å automatisere.

Valget av tema var å gi oss selv kompetanse ved bruk av et verktøy som kan lette manuelt repetitivt arbeid og fokusere på å være mer ingeniør som resultat av frigitt tid og dermed også øke konkurransefortrinnet ute i arbeid.

Plugin og programmer er kostbare og i en del tilfeller unødvendige om man har verktøy til å utvikle skript som automatiserer oppgaver som lar seg automatisere.

Ved bruk av visuell programmering har du muligheten til å gjøre nettopp dette. Valget faller på Dynamo, som er en gratis plugin som følger med Revit.

Skriver for Sweco

I dag har Dynamo blitt bruk mye innen arkitektur. VVS er et relativt nytt område, men med mange muligheter.

Til nå har vi hatt samtale med rådgivende ingeniører angående tidskrevende arbeidsoppgaver som kan automatiseres noe som gir oss en rekke problemstillinger som vi kan angripe. Oppgaven skrives for Sweco.

Ett svar til “VVS-bloggen: Siste innspurt”

  1. Pawel Økland sier:

    Rettelse 🙂 Byggautomasjon er eget fag ved HiOA, visuell programmering i forhold til automatisering av prosjekteringsoppgaver som bacheloroppgave. Til slutt forhåpentligvis (om godkjent emne av lærer) – bruk av BIM i forhold til CFD simuleringer ved NTNU som avsluttende emne på BIM studiet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OM Pawel Økland

Hei! Jeg heter Pawel Økland, er 33 år og kommer fra Bømlo i Hordaland.

Studerer Energi & Miljø i Bygg ved Høgskolen i Oslo Akerhus og BIM ved NTNU Gjøvik.

Jeg blogger om studieforløpet, livet som student og relevante hendelser i forhold til studiespesialiseringene.

Forutenom emnene jeg tar i studiene interesserer jeg meg for blant annet downhill-sykling, musikk og data.

MER FRA Pawel Økland
annonse
annonse