loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
PÅ TURNÉ: Fagsjef i VVS-foreningen, Knut Olav Knudsen, har reist Norge rundt med Naturvernforbundet for å informere om det varslede oljefyrforbudet fra 2020. Det er tema for denne VVS-bloggen. (Foto: Bethi Dirdal Jåtun)

VVS-bloggen: Ut med fossil olje

Knut Olav Knudsen / 2017-01-16 09:20:17

Godt nytt år! På tide å bytte ut pinnekjøttet og kransekake med noe sunnere. Slik er det også med den fossile oljen, skriver Knut Olav Knudsen i VVS-bloggen.

29. november var den siste temakvelden om utfasing av fossil olje Naturvernforbundet gjennomførte i 2016.

Enorm interesse

Fantastisk oppmøte, det kom nesten 500 deltakere i Drammen. Jeg kunne dessverre ikke delta denne kvelden, synd når det ble satt besøksrekord.

To uker før – på Kongsberg – måtte brannvesenet stenge dørene. Aldri har det vært så mange inne i kommunehuset, hele 250.

Noen dager før var det på samme måte i Ski. Jeg har vært med på dette racet siden 2010, aldri har det vært så stor interesse.

Milliardmarked

Dette vil helt naturlig føre til økning av forespørsler fra kundene våre i årene frem mot 2020. Det er altså under tre år til forbudet er en realitet.

Da skal dere bytte eller bygge om mange tusen oljekjeler og parafinkaminer. Det hevdes at det er 50.000 -70.000 anlegg som skal renoveres.

Hvor mange tusen kroner vil hvert anlegg generere i snitt? Noen vil generere 300.000, andre kanskje bare 20.000. Litt moderat vil det kanskje utgjøre 100.000 x 50.000 = 5.000.000.000. Mange nuller, men dette er beskjedne 5 milliarder norske kroner, kanskje er det mer.

Hjelp huseierne

Grip sjansen og bli en seriøs partner for huseier.

De fleste som kommer på en temakveld, er der for å få hjelp. Mange er usikre på hva de skal gjøre med oljetanken, mens andre lurer på hva de nå skal fyre med. Behovet og viljen til å investere er svært ulik.

Husk at dere er kundens rådgiver, du er eksperten i kundens øyne. Dette må vi være ydmyke til. Er vi som bransje klar for å ta imot hele dette markedet før 2020? Da tenker jeg ikke bare på volumet, men også på kompetansen.

Jeg har vært så heldig å få delta som foredragsholder på en del av temakveldene sammen med andre interessante foredragsholdere.

Lær av Oslo

I tillegg har Oslo kommune gått et steg videre. Nå tilbyr de alle boligeiere med oljeanlegg en egen befaring om de ønsker det.

Behovet er stort ute, det er ikke alltid så enkelt for vår bransje å få ut det gode budskapet på en enkel, forståelig og nøytral måte.

De fleste av oss har noen favoritter, legger ikke skjul på at jeg har mine. Å gå på befaring gir meg energi, de aller fleste blir så takknemlige for de tipsene de kan få. Å få være en del av dette er jeg svært takknemlig for.

Informasjon avgjørende

Informasjon til den vanlige mannen i gata er viktig nå som det nærmer seg et forbud.

Allerede 1. januar 2020 blir det mest sannsynlig et totalforbud mot fyring med fossil olje i bolig.

For næring er det mulig det gis åpning for bruk av fossil olje til spisslast etter 2020, men det får vise seg når alt er på plass. Ordningen er akkurat nå ute på høring.

 

Ett svar til “VVS-bloggen: Ut med fossil olje”

  1. Thomas sier:

    Flott artikkel, det kommer nok til og bli en stor omstilling for markedet, men med all den gode kompetansen så kommer nok ikke dette til å bli et problem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OM Knut Olav Knudsen

Fagsjef i VVS-Foreningen.
VVS-Foreningen er en interesseorganisasjon for alle som har interesse av eller jobber med bygg. Vi har rundt 4000 personlige medlemmer fordelt på 14 regionale grupper. Foreningen representerer alle ledd i bransjen, bestiller, prosjekterende, utførende, leverandøren og drifteren. Vi er den eneste organisasjonen i bransjen som tilbyr en nøytral arena, og styres ikke av særinteresser som mange aktører i bransjen.

MER FRA Knut Olav Knudsen
annonse
annonse