loading
attention
Du har tastet feil kode Kontakt kundeservice »
Glemt koden Abonner på magasinet
annonse
VERDENSNYHETEN: Utdanningsansvarlig Ulf Olsson hos DeWalt viser fram verdensnyheten. (Foto: Knut Olav Knudsen)

Rå batterikraft

Knut Olav Knudsen / 2016-06-21 12:58:58

BLOGG: Her ser du verdensnyheten fra DeWalt, et revolusjonerende batteri som håndterer de tunge oppgavene.

Nyheten heter XR Flexvolt 18-54 volt. Batteriet er kompatibelt med alle eksisterende 18 V XR batteridrevne maskiner fra DeWalt.

For noen uker siden fikk Skarland Press en invitasjon til DeWalts presentasjon av en verdensnyhet, de ville ikke fortelle hva det var, jeg var den heldige som fikk reise.

En spent gjeng entret DeWalt sitt hovedkontor i Gøteborg sist uke. Før seansen måtte vi skrive under på at nyheten ikke skulle vises i media før i dag tirsdag 21.juni kl 13:00. Jeg føler meg som en unge på julaften, eller som frimerkesamleren som har komplettert samlingen sin.

Nå er det tirsdag og klokken er passert 13:00, hva er så nyheten?

Som tidligere håndverker og hobbysnekker er lidenskapen for verktøy stor. Alt fra det lille skrujernet til pigghammeren. Dårlig verktøy er som sløve kniver for kokken, håpløst og demotiverende.

Minst en batteridrill hører med i verktøysamlingen, selv er min samling på flere, kona mener at jeg har dilla. El-verktøy uten ledning og med rikelig batterikapasitet, gjerne så det varer i timevis før neste ladning er drømmen. Må heller ikke glemme at maskinen også skal oppleves kraftig. Jeg opplever at dagens batteridriller allerede er bra, om valget faller på proffutgavene. De fleste har kapasitet på hundrevis av skruer på en ladning og med kraftig moment. Men en del andre batterimaskiner har vært litt puslete, kan nevne sirkelsager, vinkelslipere og bajonettsager, det er også flere eksempler på svake maskiner. Det er helt klart batteriet som har vært begrensningen, at det ikke blir for stort og tungt.

 

Dette har DeWalt løst, de presenterer verdensnyheten XR Flexvolt, et 54 volts fleksibelt batteri. De hevder at batteriet er patentert, at konkurrentene ikke kan kopiere batteriet på mange år.

Hva er flexvolt? Det geniale er at batteriet selv kjenner hvilke maskin det settes på, og tilpasser spenningen (volten). Hvordan klarer batteriet dette? Batteriet er satt sammen av en rekke små battericeller som kan kobles i serie eller parallell. På denne måten kan batteriet gi fra seg forskjellige spenninger avhengig av behovet – genialt!

Batteriet er kompatibelt med 18 volts maskiner som er solgt de siste 5 årene. Ifølge DeWalt er det et revolusjonerende batterisystem som håndterer arbeidsoppgaver som tidligere ikke var mulig med batteridrevne maskiner. Må skynde meg å si at en for eksempel tre år gammel 18 volts maskin ikke nå blir 54 volt maskin med dette batteriet. Fordelen med det nye batteriet i en gammel maskin er at det gir større batterikapasitet.

DeWalt introduserer 14 nye maskiner med det nye batteriet, til og med en bordsag får batteri. Den velkjente gjærsagen får også batteri. Med det nye batteriet blir maskinene like sterke som nettbaserte maskiner. Kanskje vi ikke ser en eneneste ledning til el-verktøy i fremtiden. Ifølge DeWalt er dette det sterkeste batteriet i markedet. De introduserer også en større kappsag med to batterier i bruk på en gang.

 

Støttebilde batterinyhet 761FLEKSIBELT: Batteriet tilpasser spenningen automatisk. (Foto: Knut Olav Knudsen)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

OM Knut Olav Knudsen

Fagsjef i VVS-Foreningen.
VVS-Foreningen er en interesseorganisasjon for alle som har interesse av eller jobber med bygg. Vi har rundt 4000 personlige medlemmer fordelt på 14 regionale grupper. Foreningen representerer alle ledd i bransjen, bestiller, prosjekterende, utførende, leverandøren og drifteren. Vi er den eneste organisasjonen i bransjen som tilbyr en nøytral arena, og styres ikke av særinteresser som mange aktører i bransjen.

MER FRA Knut Olav Knudsen
annonse
annonse
annonse
annonse